Ακολουθώντας το όνειρο

Περιγραφή
Το πάθος για δημιουργία συνεχίζεται…
Η Μαρί, το πιο ανήσυχο πνεύμα της οικογένειας Στάινμαν, είναι η γυναίκα που πρώτη φύσηξε το γυαλί και διεκδίκησε ίση μεταχείριση στη δουλειά της. Είκοσι χρόνια μετά, το 1910, ταξιδεύει μόνη της για τη Νέα Υόρκη και ανοίγει νέες προοπτικές στη ζωή της.
Στην Πέμπτη Λεωφόρο και το Μπρόντγουεϊ των αρχών του προηγούμενου αιώνα, εκεί που χτυπά η καρδιά του μοντέρνου πολιτισμού, βρίσκει την έμπνευση για τη δουλειά της και γνωρίζει το μεγάλο έρωτα.
Από τα δάση της Θουριγγίας στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη κι από εκεί στο Μόντε Βεριτά και την ιστορική Γένοβα, η Μαρί χαράζει το δικό της, δύσκολο πολλές φορές, δρόμο πάντα με τη διάθεση να εξουσιάζει η ίδια τον εαυτό της.
Γίνεται μια κοσμοπολίτισσα.Η Πέτρα Ντουρστ – Μπένινγκ γεννήθηκε το 1965 στο Μπάντεν-Βίρτενμπεργκ και σήμερα ζει με την οικογένειά της έξω από τη Στουτγάρδη.
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή μη λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ τα τελευταία χρόνια τα ιστορικά της μυθιστορήματα σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία. Το ιστορικό μυθιστόρημά της, “Πάθος για δημιουργία – Η γυναίκα που φυσούσε το γυαλί”, κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική.

Συγγραφέας: Durst – Benning Petra
Μεταφραστής: Καλλιγέρη Π., Καλλιγέρη Εύη
Επιμελητής: Κερπινιώτη Χριστίνα
Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-7919-66-1
Σελίδες: 432
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γερμανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σταθμός στη Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.45 €