Ακολουθίαι συλλογής Νότη Διονυσίου Καραβία

Περιγραφή
Ο Νότης Καραβίας (1919-2004) είχε έμφυτη τη βιβλιοφιλία και λίαν ανεπτυγμένο το ιστορικό αισθητήριο. Στα εβδομήντα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήλθε σ’ επαφή, σε γνωριμία και σε στενή φιλία, δυνάμεθα να ισχυριστούμε, με όλους τους λόγιους της παλαιότερης και πρόσφατης Ελλάδας. Από το εξωτερικό αναζητούσαν τη συνδρομή του όχι μόνο βιβλιοεμπορικά αλλά και για βιβλιογραφική ενημέρωση. Η εκ μέρους του ίδρυση της Βιβλιοθήκης Ιστορικών Μελετών (ΒΙΜ) ήταν πρωτοποριακή στον καιρό της.
Ακούραστος, στις ώρες της σχόλης επισκεπτόταν παζάρια και παλαιοπωλεία, έχοντας ιδιαίτερη διαίσθηση στο χειρόγραφο, στο “εφήμερο” έντυπο, όπως και στα λόγια περιοδικά. Χάρη σε αυτόν διεσώθηκαν αφενός αρχειακό υλικό και περιοδικά βραχύβια ή επαρχιώτικα, αφετέρου φυλλάδια παντός επιστημονικού περιεχομένου. Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, βιβλιοθήκες και ιδιωτικά ιδρύματα οφείλουν χάριτες σε αυτόν για τον εμπλουτισμό με σπανιότητες και την πληρότητά τους. Οι κατά καιρούς εκδοθέντες θεματικοί κατάλογοί του εξακολουθούν να αποτελούν για τους ειδικούς πηγή αναφοράς.
Η παρούσα συλλογή Ακολουθιών είναι δείγμα της πολυσχιδούς πολυχρόνιας πνευματικής του έρευνας και φιλομάθειας. Η έκδοση αφιερώνεται στη μνήμη του.

Εκδότης: Καραβία Δ. Ν. – Αναστατικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-258-119-0
Σελίδες: 110
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ακολουθίες, Βιβλιογραφία, Ελληνική
Σειρές: Βιβλιοθήκη Ιστορικών Μελετών

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.98 €