Αγωγή αγάπης και ελευθερίας

Περιγραφή
Με τον παρόντα τόμο, συνεργάτες, μαθητές και φίλοι, αποδίδουμε τη δέουσα τιμή στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρήστο Κ. Βασιλόπουλο. Ο τιμώμενος για τριάντα και πλέον έτη (1974-2008), μέσα απ’ όλες τις βαθμίδες, προσέφερε τις υπηρεσίες του στο εκπαιδευτικό, διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο της Θεολογικής Σχολής. Σε σύντομο δε χρονικό διάστημα, μετά τη συνταξιοδότησή του, του απενεμήθη από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή.
Ο τόμος έχει τον τίτλο “Αγωγή Αγάπης και Ελευθερίας”. Η επιλογή αυτή καταφάσκει στο συγγραφικό έργο, την παιδαγωγική σκέψη και τη διδακτική πρακτική του τιμωμένου. Τα στοιχεία αυτά άλλωστε, της αγάπης και της ελευθερίας κατά την άσκηση της αγωγής των φοιτητών, συνέτειναν και στην από τους συναδέλφους του Καθηγητή Χρήστου Βασιλόπουλου άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του Τομέα Λατρείας, Χριστιανικής Αγωγής και Εκκλησιαστικής Διοίκησης για την έκδοση τιμητικού τόμου.
Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Δήμητρα Α. Κούκουρα, Καθηγήτρια, Παναγιώτη Ι. Σκαλτσή, Αναπλ. Καθηγητή, και Βασιλική Μητροπούλου-Μούρκα, Επίκ. Καθηγήτρια, έχει την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ αναγνωστικό κοινό τον εν λόγω τόμο, ο οποίος, εκτός από τα καθαρά παιδαγωγικού περιεχομένου κείμενα, περιέχει και μελέτες ευρύτερου ενδιαφέροντος. Αισθάνεται δε την ανάγκη να εκφράσει σε όλους τους συγγραφείς τις θερμότατες ευχαριστίες για τον κόπο της έρευνάς των και το περίσσευμα της αγάπης των στο φίλο και συνάδελφο Ομότιμο Καθηγητή Χρήστο Βασιλόπουλο.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Βάνιας
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN:
Σελίδες: 562
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.05 €