Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο στο νηπιαγωγείο

Περιγραφή
Παιδαγωγική σειρά από τρία βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Στα βιβλία περιέχονται δραστηριότητες εξελικτικά δομημένες, που μπορούν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά μια ολόκληρη χρονιά.
Μέσα από ένα ταξίδι χαράς και δημιουργίας τα παιδιά καλλιεργούν τη γλώσσα και αποκτούν βασικές γνώσεις σε σχέση με τα σχήματα, τα χρώματα, τις χωροχρονικές έννοιες, τους αριθμούς. Παράλληλα, ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος, Παγκόσμιες Ημέρες, γιορτές.
Οι προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες δίνουν ερεθίσματα για διαθεματικές προσεγγίσεις και προγράμματα ανάπτυξης ή μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά.
Οι χρωματιστές εικόνες προδιαθέτουν ευχάριστα τα παιδιά, πλουτίζουν την αισθητική τους και κινητοποιούν τη φαντασία τους . Η μάθηση μετατρέπεται σε παιχνίδι και η γνώση συνδυάζεται με τη χαρά σ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι χρωμάτων που θα ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους – εκπαιδευτικούς ή γονείς – που θα δουλέψουν μαζί τους.Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και ασχολείται με την εικαστική αγωγή και την παιδική λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά τμήματα.
Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο “Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο” (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει Εικαστικά στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Παπανικολάου Ρούλα Α.
Εικονογράφος: Παρίση Διατσέντα, Παπανικολάου Ρούλα Α.
Εκδότης: Μικρός Πρίγκηπας
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-7637-28-3
Σελίδες: 160
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.23 €