Έξι περιπλανήσεις στο δάσος της αφήγησης

Περιγραφή
Για να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες αυτού του κόσμου πρέπει καταρχήν να διαβάζουμε και να κατανοούμε τα κείμενα. Κι ο Έκο στο βιβλίο αυτό μας μαθαίνει πώς να κάνουμε την αρχή , “ενάντια στο λήθαργο της σκέψης”, που δημιουργεί κοινωνίες και ανθρώπους τέρατα.
Ο Ουμπέρτο Έκο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια της Ιταλίας, είναι γνωστός στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο από τα μυθιστορήματά του και το επιστημονικό του έργο, στον τομέα της σημειωτικής.
Στο βιβλίο αυτό χρησιμοποιεί τα “δάση” σαν μεταφορά για το αφηγηματικό κείμενο. Κάθε αναγνώστης, μαθαίνει να βρίσκει το δικό του μονοπάτι προκειμένου να νιώσει την “ευχαρίστηση της περιπλάνησης” μέσα στο γραπτό κείμενο. Με καθοδηγητή και σύντροφο τον Έκο ποιος δεν θα δεχόταν την πρόσκληση σ’ αυτή την περιπλάνηση; Όταν μάλιστα ο τρόπος γραφής είναι προσιτός για τον καθένα και τα παραδείγματα βγαλμένα όχι μόνο από τη λογοτεχνία (Φλωμπέρ, Πόε, Μαντσόνι, Δουμάς, Νερβάλ) αλλά και από αστυνομικές ιστορίες , κινηματογραφικά έργα, όπως το “Καζαμπλάνκα” και δημοσιογραφικά-πολιτικά κείμενα, τότε το ενδιαφέρον του αναγνώστη για το βιβλίο είναι δεδομένο.

Συγγραφέας: Eco Umberto 1932-
Μεταφραστής: Παπακωνσταντίνου Αναστασία
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-344-061-2
Σελίδες: 191
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Ανάγνωση – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.34 €