Ένα ολόγραμμα για τον βασιλιά

Περιγραφή
Σε μια πόλη της Σαουδικής Αραβίας, μακριά από την ύφεση που μαστίζει τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο, ο Άλαν Κλέι παίζει το τελευταίο χαρτί της επαγγελματικής του καριέρας. Εκπροσωπώντας τη Reliant, τον μεγαλύτερο πάροχο τεχνολογιών πληροφορικής στον κόσμο, πασχίζει να υπογράψει συμβόλαιο με τον βασιλιά Αμπντουλάχ για τη συμμετοχή τους στο πιο μεγαλεπήβολο εγχείρημα του μονάρχη: την οικοδόμηση εκ του μηδενός μιας οικονομικής ζώνης στη μέση της ερήμου.
Ωστόσο σύντομα αντιλαμβάνεται ότι οι ρυθμοί στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με την Αμερική. Για ένα μεγάλο διάστημα περιμένει την υλικοτεχνική βοήθεια που απαιτείται για την ολογραφική τους παρουσίαση και προσδοκά να συναντήσει τους κατάλληλους ανθρώπους. Περνά το χρόνο του πίνοντας μόνος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, εξερευνώντας την αραιοκατοικημένη πόλη, φλερτάροντας και συμμετέχοντας σε συζητήσεις για τους ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας – το νέο πρότυπο για κάθε ανερχόμενο επιχειρηματία. Η αναμονή και η απραξία τον κάνουν να ασφυκτιά, ενώ σκέφτεται διαρκώς την κόρη του στην Αμερική.
Το μυθιστόρημα αυτό του Ντέιβ Έγκερς (συγγραφέα μεταξύ άλλων του παγκόσμιου μπεστ σέλερ “Ο Κύκλος”) είναι μια ευφυής και επίκαιρη σάτιρα για τον κόσμο των startup companies, που σε κάποια σημεία θυμίζει τον “Θάνατο του εμποράκου” και σε άλλα παραπέμπει στο “Περιμένοντας τον Γκοντό”.
Συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας ΗΠΑ το 2012, ενώ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.Ο Ντέιβ Έγκερς είναι ένας νέος συγγραφέας με έντονη κοινωνική δράση. Εκτός από το συγγραφικό του έργο και τη θέση του ως συντάκτη στο λογοτεχνικό περιοδικό McSweeney’s, ο Έγκερς έχει ιδρύσει το 826 Valencia, ένα εκπαιδευτικό κέντρο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο παρέχει βοήθεια σε παιδιά ηλικίας 8-18 ετών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη γλώσσα, και τους διδάσκει αγγλικά, λογοτεχνία και δημιουργική γραφή.

Συγγραφέας: Eggers Dave
Μεταφραστής: Ηλιοπούλου Ελένη
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-04-4719-5
Σελίδες: 344
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.41 €