Ένα θαύμα σε ισορροπία

Περιγραφή
Εύα Αγουγιό, γνωστή ως: η συμφορά, η ανώριμη, η πρώην αλκοολική και νυν διάσημη συγγραφέας του βιβλίου “Εθισμένες”. Τώρα, και μαμά. Της πανέμορφης Αμάντας. Αυτού του λαίμαργου βρικόλακα τσέπης που επί εννέα μήνες της ρουφούσε τη ζωή μέσω του ομφάλιου λώρου. Σε μια επιστολή-ημερολόγιο που ξεκινά να γράφει στην κόρη της, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή της, η Εύα της εξηγεί:
Για τα παιχνίδια της τύχης, όταν αποκτάς παιδί χωρίς να το έχεις επιζητήσει.
Για το ψέμα όσων υποστηρίζουν “Τι ωραία που είναι να είσαι έγκυος!”
Για τους “ονειρεμένους” καταλόγους για εγκύους με τις ρετουσαρισμένες κοιλιές και τους μηρούς μοντέλων χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας.
Για το νέο νόημα που αποκτά η φράση “έχεις τα χάλια σου”, όταν δεν είσαι απλώς μια νοστιμούλα παχουλή κοπέλα, αλλά λεχώνα με περιφέρεια που συναγωνίζεται τη διώρυγα του Σουέζ.
Για τον άθλο του να δουλεύεις επί ώρες στον υπολογιστή έχοντας ταυτόχρονα στην ποδιά σου τη μικρή κακομαθημένη χέστρα βάρους 4.200 κιλών που έχει αποφασίσει “ή αγκαλιά ή τίποτα”.
Για το σοκ που περνάς όταν, ράκος από την εξάντληση και την αϋπνία, σκέφτεσαι πώς διάολο έμπλεξες έτσι, ενώ ο περήφανος πατέρας βλέπει το βλαστάρι του σαν ένα φυσικό Prozac.
Για τις ασυνείδητες επιλογές μας, που είναι οι πιο ειλικρινείς.
Για το ότι η ζωή είναι ένα θαύμα. Ένα θαύμα σε ισορροπία.Η Λουθία Ετσεμπαρία γεννήθηκε το 1966 στο Μπερμέο της χώρας των Βάσκων. Είναι η μικρότερη από τα εφτά παιδιά της οικογένειάς της. Ζει στη Μαδρίτη. Είναι δημοσιογράφος, μεταφράστρια, σεναριογράφος και συγγραφέας. Το 1996 εξέδωσε μια βιογραφία της Courtney Love. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημά “Έρωτες, απιστίες κι άλλοι πειρασμοί”, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το 1998 κέρδισε το βραβείο Nadal για το έργο της “Η Μπεατρίθ και τα ουράνια σώματα”. Το 2000 αναγορεύτηκε επίτιμη Διδάκτωρ στο τμήμα Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αμπερντίν της Σκοτίας. Το 2001 κέρδισε το βραβείο Primavera για το μυθιστόρημά της “Για όλα τα ορατά και αόρατα”. Για το μυθιστόρημά της “Ένα θαύμα σε ισορροπία” διακρίθηκε με το βραβείο Planeta 2004.

Συγγραφέας: Etxebarría Lucía
Μεταφραστής: Θεοδωροπούλου Χριστίνα
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-04-3346-1
Σελίδες: 528
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.08 €