Έλληνες κρατούμενοι στο Νταχάου

Περιγραφή
Πώς επιβίωναν οι κρατούμενοι στο Νταχάου κάτω από το εξοντωτικό καθεστώς που είχαν επιβάλει τα Es-Es;
Η αλληλεγγύη, η συμπόνια για τον κρατούμενο και η πίστη στη ζωή ήταν τα βασικά εφόδια για την επιβίωση στο ζοφερό στρατόπεδο. Κάθε μέρα καταγράφονταν πράξεις τέτοιου μεγαλείου, που ίσως η ανθρωπότητα δεν γνώρισε ποτέ στην ιστορία της. Ο ένας κρατούμενος ήταν έτοιμος να θέσει σε κίνδυνο τη δική του ζωή για να σωθεί ο διπλανός του. Μέσα στην καθημερινή φρίκη, την ώρα που τα κάρα κουβαλούσαν τους πεθαμένους για τα κρεματόρια, κάποιοι κρατούμενοι συντηρούσαν την πνευματική ζωή με μυστικές ομιλίες και διαλέξεις, με ενημερωτικά φυλλάδια και βιβλία, με κάθε μέσο που παραμέριζε την αυτοεγκατάλειψη και την υποταγή στη μοίρα και αναπτέρωνε την πίστη στη ζωή και σ’ έναν ανθρωπινότερο κόσμο.
Ο Δημήτρης Σωτηριάδης γεννήθηκε το 1924 στα Γιάννενα. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και μετά την επιστροφή του από το Νταχάου εξορίστηκε στη Λήμνο, τη Μακρόνησο και τη Γυάρο. Πέθανε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το 1995.

Συγγραφέας: Σωτηριάδης Δημήτρης
Επιμελητής: Ιντζέμπελης Ελπιδοφόρος
Εκδότης: Φιλίστωρ
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-369-070-8
Σελίδες: 141
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Στρατόπεδα συγκεντρώσεως, Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945 – Προσωπικές αφηγήσεις
Σειρές: Ιστορία και Μνήμη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.58 €