Έκθεση στο Αγρίνιο

Περιγραφή
“Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα παιδί του Αγρινίου γυρνά πάλι στη γενέθλια γη, όπου ουσιαστικά ήταν πάντα παρόν με το έργο του, για να μας δείξει την ως τώρα εικαστική του δουλειά που τον ανέδειξε και τον καταξίωσε ως έναν από τους κορυφαίους ζωγράφους της πατρίδας μας. […]
Ήταν χρέος μου λοιπόν, με την ιδιότητα του Δημάρχου της πόλης μας, να διερμηνεύσω την οφειλόμενη εκτίμηση που τρέφει η δημοτική αρχή και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου να οργανώσουμε αυτή τη σπουδαία έκθεση ζωγραφικής στις Καπναποθήκες Παπαστράτου, αναδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα χώρο που έπαιξε σηματικό ρόλο στη ζωή της πόλης και υπογραμμίζοντας έτσι τη δυναμική του σήμερα. […]”
Θύμιος Ν. Σώκος
Δήμαρχος Αγρινίου
“Πριν από δέκα χρόνια ο Χρήστος Μποκόρος έκανε τη δεύτερη ατομική του έκθεση στην Αθήνα. Ζωγράφιζε από πολύ νέος, είχε ήδη εκθέσει επανειλημμένα, πολλοί τον ήξεραν και εκτιμούσαν την τέχνη του. Αλλά εκείνη η έκθεση, στην “Ώρα”, συζητήθηκε ευρύτερα, είχε αυτό που λέμε επιτυχία και, κατά κάποιον τρόπο καθιέρωσε το ζωγράφο ως δόκιμο νέο καλλιτέχνη με πολύ καλές προοπτικές. Η εποχή ήταν πλούσια σε εμφανίσεις καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς, οι οποίοι επρόκειτο να καθορίσουν, όπως φάνηκε σύντομα, το καινούργιο πρόσωπο της ελληνικής ζωγραφικής.
Πολλά από τα έργα εκείνης της έκθεσης είχαν συνέχεια στη μετέπειτα δουλειά του, ως προς τη θεματολογία ή την αισθητική τους. Και πολλές από τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν τότε, θετικές, αρνητικές ή ανάμεικτες, επαναλαμβάνονται αυτούσιες ή ελαφρώς παραλλαγμένες σε κάθε νέα του έκθεση. Εν ολίγοις η εξέλιξή του, μέχρι τώρα, υπήρξε συνεπής και απολύτως αναγνώσιμη, αν και όχι πάντα προβλέψιμη. Η αισθητική πρόταση και η προτίμηση σε κάποια υλικά είναι τα εμφανή και σταθερά μορφικά χαρακτηριστικά της πορείας του. Αυτά λειτουργούν ως φορείς ενός πνευματικού προβληματισμού, πτυχές του οποίου παρουσιάζονται σε διαδοχικές θεματικές ενότητες, αυτόνομες, αλλά με κοινά σημεία αναφοράς. […]”
Μάρθα Χριστοφόγλου
(απόσπασμα από το κείμενο “Η μορφή αγιάζει τα μέσα”)
Αθήνα, Μάρτιος 2000

Μεταφραστής: Καψάλη Αλεξάνδρα
Ζωγράφος: Μποκόρος Χρήστος Θ.
Εκδότης: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN: 960-86633-0-Χ
Σελίδες: 92
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Ζωγράφοι, Έλληνες, Ζωγραφική, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.23 €