Άτλας Ευρώπης & Ηπείρων για μαθητές

Περιγραφή
Στο πρώτο μέρος μια πλήρη αναφορά στο ηλιακό σύστημα, στην Ιστορία, το ανάγλυφο, τους ωκεανούς, το κλίμα, τον πληθυσμό, τις γλώσσες, τις θρησκείες, και την οικονομία της Γης.
Στο δεύτερο μέρος αναφέρεται στην Ευρώπη με πλήρη στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ενωση, γεωφυσικούς και παραγωγικούς χάρτες, καθώς και χάρτες με όλα τα κράτη της Ευρώπης με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στατιστικά στοιχεία για την οικονομία, την γεωργία, την παραγωγή, τις εθνότητες και τα θρησκεύματα της κάθε χώρας.
Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται οι ήπειροι του κόσμου: Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Αυστραλασία , Ωκεανία Αυστραλία, Ανταρκτική και Αρκτική. Αναλυτικοί πολιτικοί και γεωφυσικοίχάρτες με στοιχεία για το κλίμα , τον ορυκτό πλούτο, τις γλώσσες καθώς και εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Στο τέταρτο μέρος μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση ιστορικών χαρτών με ιστορικά χρονολόγια και ειδικό σχεδιασμό για εύκολη ανάγνωση. Οι μεγάλες εξερευνήσεις, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Σταυροφορίες, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Γαλλική Επανάσταση, η Ευρώπη Του Ναπολέοντα, ο Α’ και Β΄παγκόσμιος πόλεμος αποτελούν την ύλη των ιστορικών χαρτών.
Στο πέμπτο μέρος μια ματιά στην ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου με σύντομες αναφορές και σπάνιο φωτογαρφικό υλικό.
Και η τελευταία ενότητα του Άτλαντα κλείνει με τις σημαίες της Ευρώπης και του Κόσμου ανά ήπειρο και κατά αλφαβητική σειρά. Επίσης στοιχεία για κάθε χώρα που αφορούν την πρωτεύουσα του κράτους την έκταση και τον πλυθησμό του, καθώς και την ιστορία της Ελληνικής σημαίας.
Ο μαθητής και ο δάσκαλος θα περιπλανηθούν μέσα από τις σελίδες του σε ένα ολοκληρωμένο βοήθημα Γεωγραφίας της Ευρώπης και του Κόσμου και θα αγαπήσουν το μάθημα σαν να είναι ένα μεγάλο ταξίδι. O “Άτλας της Ευρώπης και του κόσμου για μαθητές” είναι το καλύτερο εισιτήριο για το γεωγραφικό ταξίδι της γνώσης.

Επιμελητής: Κωνσταντόπουλος Πάνος
Εκδότης: Gramma
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-8675-38-3
Σελίδες: 96
Κατηγορίες: Άτλαντες – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.68 €