Άνθρωποι στο διάστημα

Περιγραφή
Κανείς δεν ξέρει ποιος ακριβώς παρήγγειλε την αντιγραφή της βυζαντινής εικόνας που έχει κλαπεί από ένα μοναστήρι της Βουλγαρίας, ούτε γιατί η Ιντερπόλ ενδιαφέρεται τόσο γι’ αυτήν.
Ωστόσο γύρω από την εικόνα, που τώρα βρίσκεται στην Πράγα, περιστρέφονται: Βούλγαροι μαφιόζοι, ένας πρώην διαιτητής, η Ελληνορωσίδα γυναίκα του, ένας Τσέχος ζωγράφος, ο Άγγλος συγκάτοικός του, Ολλανδοί γκαλερίστες, ένας Σοβιετικός κοσμοναύτης, ξεχασμένος στο διάστημα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, κι ένας κουφός μυστικός αστυνομικός που χειρίζεται ακουστικές συσκευές παρακολούθησης.
Η εικόνα ζωγραφισμένη με έναν άγνωστο κανόνα, αναπαριστά την ανάληψη στους ουρανούς ενός παράξενου αγίου με ελλειπτικό φωτοστέφανο, πάνω από ένα τοπίο με καράβια, σπίτια, ανθρώπους που αιωρούνται. Και η επιγραφή της κρύβει κάτι απροσδιόριστα ελληνικό.
Μετά τα “Απομεινάρια”, το μυθιστόρημα που τον καθιέρωσε, ο Μακάρθυ επιστρέφει ερευνώντας τις έννοιες της αυθεντικότητας, του κατακερματισμού, της αποτυχημένης υπερβατικότητας, μέσα από ένα “εικαστικό” μυθιστόρημα που θα μπορούσε να διαβαστεί σαν περιπέτεια.Ο Τομ Μακάρθυ γεννήθηκε το 1969 και ζει στο Λονδίνο. Έχει γίνει γνωστός από τις αναφορές, τα μανιφέστα και τις παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης ως Γενικός Γραμματέας της ΙΝS, ενός πρωτοποριακού λογοτεχνικού κινήματος που κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία. Τα “Απομεινάρια”, το πρώτο του μυθιστόρημα, αφού απορρίφθηκε από πολλούς αγγλικούς εκδοτικούς οίκους ως αντιεμπορικό, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε 750 αντίτυπα από τον εκκεντρικό οίκο Metronome Press. Σήμερα κυκλοφορεί από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του κόσμου: Alma Books, Time Warner, Vintage, Hachette και Mondadori.

Συγγραφέας: McCarthy Tom
Μεταφραστής: Γεράκη Όλγα
Εκδότης: Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6715-60-4
Σελίδες: 339
Σχήμα: 14χ21
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.66 €