Άλλη μια επιστροφή

Περιγραφή
Καμιά ψυχή δε θέλει να δοκιμάζονται τα όριά της απρόσμενα και καταχρηστικά. Όμως η ζωή κυλά και δε ρωτά. Έτσι κι εμείς, ιδιαίτερα τώρα, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στο ανέφικτο όχι μόνο αγγίζοντας, αλλά και ξεπερνώντας τα ίδια μας τα δεδομένα. Όταν βιώνεις μια εκτός κάθε ορίου στιγμή, δεν σου απομένουν και πολλά περιθώρια. Βγάλε το κέρμα, διάλεξε όψη, στρίφτο στον αέρα κι ότι βγει. Τόσο απλά, τόσο πολύπλοκα!
To ταξίδι του Boy συνεχίζεται όπως και η δική μας περιπλάνηση στον σκοτεινό του κόσμο. Συνένοχοι στο ρομαντισμό ενός παράνομου ήρωα που βιώνει μια ζωή δίχως αύριο. Η αθέατη πλευρά της υποκριτικής κοινωνίας μάς προκαλεί να κοιτάξουμε τη δράση της από την κλειδαρότρυπα! Αντέχεις να δεις την αλήθεια σου; Μπορείς να σε νικήσεις; Aν ναι, τότε καλωσήλθες στον κόσμο μας. Στο underground, στη χώρα του ποτέ και του πάντοτε!
Mε την Απόδραση στο όνειρο, τη συνέχεια του μοναδικού και αυθεντικού ελληνικού stoner μυθιστορήματος Άλλη μια επιστροφή, ο συγγραφέας Λιάκος Μπουρνόβας ολοκληρώνει την τριλογία της “αριστοκρατικής αλητείας” με ήρωα τoν Boy.Επτανήσιος, βωμολόχος, νεουπαρξιστής, γεννημένος το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε με τα χίλια ζόρια απ’ το λύκειο, παράτησε στη μέση τις οικονομικές σπουδές του, υπηρέτησε 8 ολόκληρες ημέρες το ελληνικό στράτευμα, για να καταλήξει εκεί που πάντα ανήκε, στο δρόμο. Γράφει με τρόπο απόλυτο και αφοπλιστικό, εξιστορώντας την αλήθεια του σύγχρονου ποινικού περιθωρίου. Οι ήρωες του ενσαρκώνουν φιγούρες ακραίες που εμπλέκονται στο νταλαβέρι της υπόγειας ζωής. Δεν εγκλωβίζεται σε μοδάτα παραπολιτικά αντιιδεολογήματα.
Απ’ τον underground κόσμο που γνώρισα τους ποινικούς αγάπησα και γι’ αυτούς θα γράφω. Ενώ συμπληρώνει ο Λιάκος, οι ιδεολογίες τους με κούρασαν, προτιμώ την τσόντα και τις ουσίες.
Ίσως να είναι και ο μοναδικός συγγραφέας της γενιάς των σημερινών τριαντάρηδων, που σπαταλά έτσι απλόχερα το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, εξιστορώντας με τόσο ρομαντισμό και γλυκύτητα το σκοτεινό περιθώριο των ποινικά κολασμένων.
Ρωτήθηκε το γιατί της σκοτεινής του θεματολογίας και απάντησε, …τι θέλετε να γράψω, ποιήματα για ανθισμένες βοκαμβίλιες και ερωτικά καλοκαίρια. Όπως λέει και ο Λιάκος… ένας παράνομος χασομέρης είμαι που συλλέγω αναμνήσεις σκοτεινών θεών και τις πλέκω σε ιστορίες για να τις δωρίσω στους θνητούς καθωσπρεπιστές, μήπως και μας καταλάβουν.

Συγγραφέας: Μπουρνόβας Λιάκος
Υπεύθυνος Σειράς: Πουλάκος Νέστορας
Εκδότης: Vakxikon.gr
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5144-52-2
Σελίδες: 496
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Βακχικόν Πεζά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.31 €