Άγιον Όρος και κόσμος

Περιγραφή
Στον παρόντα τόμο περιέχονται 35 εισηγήσεις ή ομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, κατά την περασμένη δεκαετία, σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
Το Άγιον Όρος και ό,τι έχει σχέση με αυτό, με πρόσωπα και πράγματα, είναι το κύριο θέμα των εισηγήσεων. Το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος ποικίλα πλούσιος, ανεξερεύνητος ακόμη, που έχει πολλά να προσφέρει στους αναζητητές του γνήσιου, του ιερού, του ωραίου και του αληθινού.
Τα κείμενα αυτά, άλλα δημοσιευμένα κι άλλα μη, σκόρπια καθώς ήταν, συνάχθηκαν εδώ κι αποτέλεσαν τον τόμο αυτό, που προσφέρεται προς μελέτη στους φίλους του ιερού Άθωνος, τους πολλούς κι ένθερμους φιλοαθωνίτες.Ο μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μονάζει από τριακονταετίας στο Άγιον Όρος. Ασχολείται με την αγιογραφία, την αγιορειτική προσωπογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Έχει συγγράψει 33 βιβλία. Έχει δώσει σειρά ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε 60 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος – Κουτλουμουσίου. Είναι αρχισυντάκτης του αγιορειτικού περιοδικού “Πρωτάτον” και Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Κουτλουμουσίου.

Συγγραφέας: Μωυσής Αγιορείτης Μοναχός
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-527-277-6
Σελίδες: 442
Τόμος: 1
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Άγιο Όρος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.77 €