Άγιον Όρος και κοινωνία

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό, ο Μοναχός Μωυσής, καταπιάνεται με θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, που αφορούν πνευματικά τον σύγχρονο άνθρωπο και τις αναζητήσεις του.
Θέματα όπως ο καρκίνος και ο φόβος του θανάτου και το πώς μέσα από μία ορθή πνευματική αντιμετώπισή τους, μπορεί κανείς να οδηγηθεί στην υγεία της ψυχής. Παραδειγματικά αναφέρεται στον Γέροντα Πορφύριο και την δική του αντιμετώπιση της ασθένειάς του και του πόνου του! Μιλά όμως και για τον πόνο στον Παπαδιαμάντη, για το πώς ο πόνος γίνεται ιατρός, παιδαγωγός, δάσκαλος. Επίσης στο φλέγον ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και το πώς αυτές είναι ένα φιλάνθρωπο και θεάρεστο έργο γιατί παρατείνουν τόσο τη βιολογική αλλά και την πνευματική ζωή του ανθρώπου. Αλλά και στην Αθωνική διατροφή, στο θέμα της νηστείας και της άσκησης και πως αυτό έχει άμεση σχέση με την πνευματική ζωή.
Από τις αναφορές του σε πρόσωπα και βίους ασκητών, γίνεται ανάγλυφη η Αθωνική στάση ζωής και η Αθωνική πνευματικότητα και πλέον μπορούμε σαφώς να διακρίνουμε τη στενή σχέση των μοναχών με την κοινωνία. Εν κατακλείδι θα μπορούσε η Ορθόδοξη πνευματικότητα να αποτελεί την βάση για λύση ή διέξοδο σε απλά ή πολύπλοκα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου σε μία πορεία υπέρβασης των δυσκολιών ή των εξαρτήσεων, σε μία πορεία εν αγάπη ελευθερίας.Ο μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μονάζει από τριακονταετίας στο Άγιον Όρος. Ασχολείται με την αγιογραφία, την αγιορειτική προσωπογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Έχει συγγράψει 33 βιβλία. Έχει δώσει σειρά ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε 60 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος – Κουτλουμουσίου. Είναι αρχισυντάκτης του αγιορειτικού περιοδικού “Πρωτάτον” και Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Κουτλουμουσίου.

Συγγραφέας: Μωυσής Αγιορείτης Μοναχός
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-527-541-4
Σελίδες: 777
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Χριστιανική κοινωνική και εκκλησιαστική θεολογία, Χριστιανική πίστη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 26.39 €