Ώρα μηδέν

Περιγραφή
Δύο ιδιαίτεροι άνδρες και μια δυναμική μοντέρνα γυναίκα. Τρεις άνθρωποι της σύγχρονης κοινωνίας. Ο συγγραφέας Γιώργος Μανιάτης, ο ζωγράφος Αλέξης Πέτρου και η εκδότρια Άννα Μαυράκη, μπλεγμένοι και οι τρεις στα γρανάζια μιας απρόσωπης αλλά πανίσχυρης μηχανής. Μιας μηχανής που καθορίζει τη ζωή, το χρόνο και την πνευματική τους υπόσταση. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κάποια στιγμή θα συναντηθούν κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες. Τότε θα προσπαθήσουν να βιώσουν το πεπρωμένα τους. Χωρίς να το ξέρουν θα γίνουν έρμαια της ανάγκης κι αιχμάλωτοι στη μηχανή του χρόνου, θ’ ακροβατήσουν στα έσχατα όρια του σωματικού, κοινωνικού, ψυχικού και πνευματικού γίγνεσθαι. Θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, θα ερωτευθούν, θα συγκρουστούν, θα φτάσουν στην αναζήτηση, για να λυτρωθούν στο τέλος μέσα από μια απρόσμενη, ανατρεπτική διαδικασία.
Ένα βιβλίο στο οποίο η πλοκή, η δράση, ο έρωτας, μαζί με τις ψυχικές ανατάσεις και τις πνευματικές μεθέξεις, συνθέτουν ένα πλαίσιο ενεργούς συμμετοχής του αναγνώστη και πραγματικής δικής του ψυχικής και πνευματικής παρέμβασης στα δρώμενα.
Η “Ώρα μηδέν” είναι ένα μυθιστόρημα, ένα δοκίμιο ή μια φιλοσοφική πραγματεία; Μάλλον είναι ένα λογοτέχνημα με άφθονα τ’ ανωτέρω στοιχεία σε μια πραγματικά εξαίσια, αρμονική συνύπαρξη, που θα αιχμαλωτίσει τον αναγνώστη σε μια απολαυστική συνοδοιπορία με τους ήρωες του έργου.Ο συγγραφέας Νίκος Ταβουλάρης γεννήθηκε το 1956 στο Γύθειο Λακωνίας. Οι γονείς του ονομάζονται Λάζαρος και Μηλιά. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη γενέτειρά του κι έπειτα ακολούθησε σπουδές στη σχολή δημοσιογραφίας “Εργαστήρι Δημοσιογραφίας” στην Αθήνα. Έχει επίσης σπουδάσει Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων κι έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τα ανωτέρω αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και την εφαρμογή του χαοτικού Management. Διαθέτει πτυχία δημοσιογραφίας από το εργαστήρι δημοσιογραφίας, Graduate Diploma in Management Studies του αγγλικού Institute of Commercial Management (I.C.M.) επίσης από το Olympian University MBA στα αντικείμενα του “Management by Chaos the Real Time Management System” και “How to Think Like a Manager”. Επίσης έχει παρακολουθήσει από το ΕΛΚΕΠΑ το ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Εφαρμοσμένο Marketing” διάρκειας 300 ωρών. Μερικά από τα αντικείμενα των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει από διάφορους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς είναι σχετικά με: key Account Management, Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων, Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων πωλήσεων, Merchandisin, δεξιότητες θετικής επιρροής, presentation skills, time management καθώς κι ένα πλήθος άλλων διαλέξεων σχετικών με το management, το marketing και ειδικότερα την οργάνωση της στρατηγικής, της τακτικής, των τεχνικών και συστημάτων πωλήσεων. Από το 1982 εργάζεται στο χώρο των πωλήσεων και σήμερα είναι Sales Executive με κύρια υπευθυνότητα το χειρισμό μεγάλων πελατών σε θέματα trade marketing, πωλήσεων και συναφή συμφωνιών. Επίσης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε ανάλογα θέματα ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει αναπτύξει το σύστημα πωλήσεων “Αρμονική Πώληση” πέντε βαθμίδων, το οποίο έχει εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα και τα είδη της πώλησης, από την απλή παραγγελιοληψία έως και τη μακροχρόνια διαπραγμάτευση.
Ο Νίκος Ταβουλάρης είναι σήμερα έφορος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Παράλληλα έχει οργανώσει και διευθύνει την ελεύθερη ομάδα λόγου “Σπείρα”, όπου γίνονται λογοτεχνικές και φιλοσοφικές συζητήσεις.

Συγγραφέας: Ταβουλάρης Νίκος
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-694-056-Χ
Σελίδες: 255
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.29 €