Ύδωρ νεαρόν. Το δώρο των θεών στην Αθήνα

Περιγραφή
Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για να ζυμωθεί η ζωή, να καρπίσουν οι ιδέες και να βλαστήσει ο πολιτισμός.
Αν σκεφτούμε ότι η Αθήνα μεγαλούργησε, ένας κατά τα άλλα ξερικός τόπος, τούτο οφείλεται στα νερά που ξεπηδούσαν από τις παρυφές του Υμηττού, της Πάρνηθας και από τις πλούσιες νερομάνες δεξαμενές, της Μαρουσιώτικης γης.
Συμπλήρωμα αυτών, ήταν τα λιγοστά νερά των πηγαδιών, οι ταπεινές πηγές και τα φτωχικά ποταμάκια, τα οποία ξέφευγαν από κάποιες φλεβίτσες του υδροφόρου ορίζοντα της Ιερής Αττικής γης.
Αυτά ζωογόνησαν τις ρυτίδες του άνυδρου Αθηναϊκού τοπίου, δρόσισαν τις ρίζες των δένδρων κι ξανάδωσαν το χρυσαφένιο χρώμα, στα φύλλα των γέρικων ελιών.
Άνθισαν μυριόχρωμα άνθη, ομόρφυναν και ευωδίασαν το τοπίο και η θεά Αθηνά, νίκησε και ξεπέρασε με το τρόπο της, το πείσμα του Ποσειδώνα, αποδεικνύοντας ότι ένας κλάδος ελιάς, αξίζει πιότερα από μια δυνατή τρίαινα.
Με αυτό τον τρόπο πλούτισαν και στέριωσαν τη ζωή, στην στερημένη από νερό γη, που πάνω της θεμελιώθηκαν τ’ αξεπέραστα μνημεία πνευματικοί φάροι, σημεία αναφοράς, απείρου κάλλους και αρμονίας, που εκστασιάζουν την ανθρωπότητα μέχρι και σήμερα.
Οι ακριβές σταγόνες αυτού του σπάνιου νερού, πότισαν τις βραγιές της σοφίας, θέριεψαν ιδέες και αξίες, που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας και ξεδίψασαν πνευματικά, τον έτσι κι’ αλλιώς διψασμένο άνθρωπο για ομορφιά και γνώση.
Γιάννης Λ. ΛάμπρουΟ Ιωάννης Λάμπρου είναι συλλέκτης, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί δεκάδες βιβλία του.

Συγγραφέας : Λάμπρου Γιάννης Λ., Λάμπρου Ιωάννης Λ.
Εκδότης : Δεσμός
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-85874-6-8
Σελίδες : 216
Σχήμα : 21χ24
Κατηγορίες : Αθήνα – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.34 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.