Όψεις και θέματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

Περιγραφή
Ο ανά χείρας τόμος προσφέρει στους αναγνώστες του θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με την αρχαία ελληνική τραγωδία και τους εισάγει στις διάφορες μεθόδους προσέγγισής της, καθώς και στον επίκαιρο κριτικό διάλογο γύρω από τα προβλήματά της.
Ο τόμος συγκροτείται από τριάντα ένα δοκίμια γραμμένα από διεθνώς καταξιωμένους φιλολόγους και κατανεμημένα σε τέσσερις ενότητες: η ενότητα “Συμφραζόμενα”, με την οποία ανοίγει ο τόμος, μελετά το ιστορικό, θρησκευτικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Ακολουθεί η ενότητα “Χαρακτηριστικά Στοιχεία”, η οποία εξετάζει τα δομικά συστατικά του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους. Η ενότητα που τιτλοφορείται “Προσεγγίσεις” αποτελείται από δοκίμια που καταγράφουν δειγματοληπτικά χαρακτηριστικές τάσεις της έρευνας. Η τελευταία ενότητα ασχολείται με την πρόσληψη και ακολουθεί τα ίχνη της ερμηνευτικής παράδοσης από την αρχαιότητα έως της μέρες μας.
Τα αρχαία ελληνικά χωρία παρατίθενται σε μετάφραση, και οι τεχνικοί όροι εξηγούνται με τη σειρά της εμφάνισής τους, καθιστώντας τον τόμο προσιτό σε όσους δεν διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ή του λογοτεχνικού είδους της τραγωδίας.

Συγγραφέας: Gregory Justina, Συλλογικό έργο, Debnar Paula, Scullion Scott, Seidensticker Brend, Croally Neil, Allan William, Pelling Christopher, Small Jocelyn Penny, Anderson Michael J., Roberts Deborah H., Battezzato Luigi, Halleran Michael R., Wilson Peter, Davidson John, Said Suzanne
Μεταφραστής: Φιλίππου Γαρουφαλιά, Μπεζαντάκου Όλγα, Καίσαρ Μαρία
Επιμελητής: Gregory Justina
Εκδότης: Παπαδήμας Δημ. Ν.
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-206-575-3
Σελίδες: 776
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ελληνικό δράμα (Τραγωδία) – Ερμηνεία και κριτική, Ελληνικό δράμα (Τραγωδία) – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 52.54 €