Ότι έστυψα

Περιγραφή
Ο τίτλος του βιβλίου είναι αλληγορικός, διότι μέσα στις σελίδες του συγκατοικούν δεκαέξι αυτοτελή διηγήματα.
Γράφτηκαν από το 2001 έως το 2014 και με τη σειρά που σας τα παρουσιάζουμε:
“Ο φακός της κάμερας”, “Σε λάθος χρόνο”, “Η Ρούσα”, “Ο γιατρός”, “Η κατάρα του φούρναρη”, “Η πόλη είχε και δήμαρχο”, “Ο μπαρμπα-Κώτσιος”, “Η Αρετούσα”, “Η σφαίρα”, “Οι συγγενείς”, “Το δώρο”, “Το απόβρασμα”, “Τα διαμάντια όλου του κόσμου”, “Το λάθος”, “Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά”, “Ο κομπογιαννίτης”.
Επομένως κάθε διήγημα στην έμπνευσή του “ντουφεκίστηκε” σε διαφορετικό χρόνο και από άλλη γωνία και ως εκ τούτου είναι φυσικό να έχει και τη δική του μοναδική ιστορία.
Άλλωστε ο συγγραφέας, όπως μας έδειξε και με τα προηγούμενα ήδη εκδοθέντα δέκα βιβλία του, δε συνηθίζει όχι μόνο να ιδιοποιείται εμπνεύσεις άλλων, αλλά και κανένα μυθιστόρημά του δεν κλέβει υποθέσεις και δεν αναμασάει φράσεις από το προηγούμενό του.Ο Αριστείδης Παπατόλης γεννήθηκε το 1944 στον Πολύγυρο Ιωαννίνων. Ζει στα Άνω Ιλίσια. Είναι παντρεμένος με την Μαριάνθη Βλαχοπούλου και έχει τρία παιδιά. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει γράψει μέχρι σήμερα έντεκα βιβλία, τέσσερα παραμύθια και διακόσια ως επί το πλείστον σατιρικά ποιήματα, τα τριάντα έξι εκ των οποίων έχουν μελοποιηθεί.

Συγγραφέας: Παπατόλης Αριστείδης
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-14-2857-7
Σελίδες: 312
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.28 €