Όταν ο χρόνος ερωτεύτηκε την ελπίδα

Περιγραφή
– Ποια είσαι; τη ρώτησα.
Τα δακρυσμένα μάτια της με κοίταξαν με μια τεράστια απορία. – Ώστε δε με θυμάσαι; Η φωνή μου; Που μιλούσαμε τις ταραγμένες νύχτες στην ερημιά; Που μόνο εγώ έβλεπα το χρώμα των μορίων σου; Ξέχασες;
Μια αστραπή φώτισε το μουντό τοπίο της μνήμης και έδωσε κίνηση στον προηγούμενο χρόνο, με παραστάσεις και φωνές: Η Σίπλε!
Το όνομα με τον κωδικό των γραμμάτων.
Η αέρινη φαντασίωση. Η προσδοκία για τον ερχομό. Έμεινα εκεί, στην ίδια θέση, και την κοίταγα, για αρκετή ώρα, επίμονα.
Η Σίπλε! Που η μαγική δύναμη του μαγνητικού κύκλου την έχει μεταμορφώσει σε ανθρώπινη ύπαρξη. Με σάρκα και οστά… Διαπίστωσα, με έναν κρυφό πόθο, πως δεν είχα μόνο εγώ το προνόμιο της ενσάρκωσης και της ενανθρώπησης…
Πήγα κοντά και την αγκάλιασα. Το θλιμμένο πρόσωπό της άλλαξε αμέσως έκφραση. Έμοιαζε τώρα σαν ανοιξιάτικο χαμόγελο.
Από εκείνη τη στιγμή, ο έρωτας -ο έρωτας των μορίων!- άνοιξε τα φωτεινά φτερά του στον σκοτεινό κόσμο των ανθρώπων…O Kώστας Κατής είναι δημοσιογράφος. Tακτικό μέλος της Eνώσεως Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών (EΣHEA) και μέλος της Διεθνούς Eνώσεως Δημοσιογράφων. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στις εφημερίδες “Aπογευματινή” και “Aπογευματινή της Kυριακής”. Αντιπρόεδρος στο Δημοσιογραφικό Ίδρυμα Mπότση και διευθυντής στο περιοδικό “Δημοσιογραφία και Tύπος” – έκδοση του Iδρύματος. Aπό πολύ νέος ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία. Έχει εκδώσει εννιά βιβλία και πολλά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “H Aυγή”, “H Bραδυνή”, “Nέα Πολιτεία”, “Δημοκρατική Aλλαγή” και “Aττικοβοιωτικός Kόσμος”.
Tο επικολυρικό έργο του “Πύρινη πορεία – Aπό τη Γένεση ως την Eυρώπη”, που μελοποίησε ο συνθέτης Δημήτρης Kατής, προτάθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου, να διδαχθεί στα γυμνάσια, στα πλαίσια της “Kαινοτόμου Zώνης”. Τα έργα του Κώστα Κατή έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από διακεκριμένους κριτικούς όπως τον Βάσο Βαρίκα, τον Μπάμπη Κλάρα, τον Δημήτρη Σταμέλο, τον Δημήτρη Κωστελένο κ.ά.

Συγγραφέας: Κατής Κώστας Κ.
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-14-3086-5
Σελίδες: 132
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.61 €