Όταν η τέχνη γίνεται "πολιτική"…

Περιγραφή
Μέσα από αυτήν την ερευνητική μελέτη, που έχει δημοσιευθεί αποσπασματικά σε εφημερίδες και περιοδικά, ακολούθησα κάποιους δικούς μου κανόνες που σίγουρα διευκολύνουν την κατανόηση των έργων τέχνης που αναλύονται, όπως η επιλογή ερμηνείας έργων που συνοδεύονται πάντα από φωτογραφικές απεικονίσεις τους. Προσπάθησα να προσεγγίσω σημαντικές στιγμές της Ιστορίας της Τέχνης μέσα από εικαστικά θέματα που μας μιλούν όσο γίνεται πιο ζωντανά, μας υποβάλλουν, μας διεγείρουν τον ψυχισμό και τη φαντασία.
Σκοπός του βιβλίου μου είναι να φωτίσει την κρίση του αναγνώστη σε θέματα σχέσεων της τέχνης με την πολιτική…Η Στέλλα Μουζακιώτου είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2001 παίρνει το μεταπτυχιακό της τίτλο στην Ιστορία της Τέχνης με βαθμό «Άριστα» και το 2008 γίνεται διδάκτορας της Ιστορία της Τέχνης. Έχει εκδώσει τα συγγράμματα: α) «Τέχνης δημιουργήματα. Η ιστορία της τέχνης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα» (2005), β) «Μελέτες για τη σύγχρονη τέχνη» (2009), γ) «Νίκος Κεσσανλής και Ζαχαρίας Στέλλας. Σημεία επαφής στο εικαστικό τους έργο» (2009), δ) «Η εικαστική πρόταση του Ανατόλη Λαζαρίδη (1916-1989)» (2009), ε) «Οι «αστικοί διάλογοι» του εικαστικού Αριστομένη Κατσούλα» (2009), στ) «Ο ζωγράφος Κώστα Γλιάτας» (2010), ζ) «Η μνημειακή ζωγραφική και ξυλογλυπτική τέχνη στον Ταΰγετο Μεσσηνίας» (2010), η) «Σύγχρονη εικαστική ματιά (2011). Διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τενερίφη) ως επισκέπτρια καθηγήτρια. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών, σε επίσημα συνέδρια και άρθρα της σχετικά με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών φιλοξενούνται σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις σημαντικών δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2009 βραβεύτηκε από την πολιτισμική εταιρεία «Αναζήτηση» για την ερευνητική της δραστηριότητα στη Σύγχρονη Τέχνη.

Συγγραφέας : Μουζακιώτου Στέλλα
Εκδότης : Photo Imaging Group
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-99741-4-7
Σελίδες : 180
Σχήμα : 30χ21
Κατηγορίες : Τέχνη – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 62.30 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.