Όταν έφυγες…

Περιγραφή
“Πόσο μπορεί να βαραίνει η απώλεια της μιας, της παντοτινής αγάπης; Πόσο το παρελθόν και οι ανομολόγητες πράξεις των ανθρώπων, που ζουν στο πλευρό μας, στιγματίζουν τη ζωή μας;”
Η νεαρή Άλις Ράικς επιβιβάζεται στο πρωινό τρένο των 6.30 που αναχωρεί από το Λονδίνο με προορισμό τη Σκωτία, τη γενέτειρά της. Έξι ώρες αργότερα, η τρομερή εικόνα που αντικρίζει στον καθρέφτη του σταθμού Γουέβερλι στο Εδιμβούργο ταράζει τον ψυχισμό της και την αναγκάζει να επιστρέψει με το επόμενο τρένο για το Λονδίνο. Και το ίδιο βράδυ, σ’ έναν αέναο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων, βρίσκεται να αιωρείται ανάμεσα στο κενό και το φως. Τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω της, με τα δικά τους κρυμμένα ή φανερά μυστικά και τις προσωπικές τους αλήθειες για τη ζωή και τον έρωτα, αλλάζουν όλα τα δεδομένα της ύπαρξής της.
Δύο αλήθειες συγκρούονται μπροστά της: η μια κρύβεται πίσω από έναν καθρέφτη και η άλλη βαθιά στην καρδιά της. Η λύση θα φανεί εκεί που τελειώνουν οι ανθρώπινες αδυναμίες και οι ενοχές, τη στιγμή που η λαχτάρα για ζωή ξεπερνά το παρελθόν και της δείχνει τον δρόμο…
“Το βιβλίο σε καθηλώνει… Η Ο’ Φάρελ έχει το χάρισμα να πλάθει ιστορίες.”
(“The Times”)Η Μάγκι Ο’ Φάρελ γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία το 1972 και μεγάλωσε στην Ουαλία και τη Σκοτία. Έκανε διάφορες δουλειές μέχρι να καταλήξει στη συγγραφή, από σερβιτόρα, καμαριέρα και κούριερ έως δασκάλα και δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Independent on Sunday”. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: “After You’d Gone”, 2000, “My Lover’s Lover”, 2002, “The Distance Between Us”, 2004, “The Vanishing Act of Esme Lennox”, 2006 και “The Hand That First Held Mine”, 2010. Ζει στο Εδιμβούργο.

Συγγραφέας: O’ Farrell Maggie 1972-
Μεταφραστής: Δέμου Βίκη
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-398-418-3
Σελίδες: 443
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένοι Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.14 €