Όσα φοβούνται οι σοφοί (τόμος Β)

Περιγραφή

«Το όνομά μου είναι Κβοθ. Έχω κλέψει πριγκίπισσες από στοιχειωμένους βασιλιάδες. Έκαψα συθέμελα την πόλη τον Τρέμπον. Βάδισα στο φεγγαρόφωτο σε μονοπάτια που άλλοι φοβούνται ακόμα και να τα αναφέρουν κατά τη διάρκεια της μέρας. Έχω μιλήσει με θεούς, έχω αγαπήσει γυναίκες και έχω γράψει τραγούδια που κάνουν τους τροβαδούρους να δακρύζουν. Ίσως με έχετε ακουστά…»
Έχοντας αναλάβει να φέρει σε πέρας μια φιλόδοξη και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη αποστολή, που θα του χαρίσει πλούτη, φήμη αλλά και την ευγνωμοσύνη του πανίσχυρου Μερ Άλβερον, ο Κβοθ περιπλανιέται στους δασότοπους του Ελντ. Η αναζήτησή του θα τον φέρει αντιμέτωπο με κάθε λογής κίνδυνους, θα του προσφέρει γνώση και πολύτιμες εμπειρίες και θα τον οδηγήσει για μια ακόμα φορά στα ίχνη των τρομακτικών Χανδριανών.
Η εξιστόρηση των περιπετειών ενός από τους κορυφαίους ήρωες φαντασίας των τελευταίων δεκαετιών συνεχίζεται με το δεύτερο τόμο του βιβλίου “Όσα Φοβούνται οι Σοφοί” του Patrick Rothfuss, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, κατακτώντας τις κορυφαίες λίστες best-sellers. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

O Αμερικανός συγγραφέας Patrick Rothfuss γεννήθηκε το 1973 στο Madison του Wisconsin και σπούδασε στο University of Wisconsin-Stevens Point και στο Washington State University. Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο Writers of the Future για το διήγημα “The Road to Levinshir”, που εντάσσεται στο φανταστικό κόσμο της σειράς “The Kingkiller Chronicle”, του έργου που τον έκανε διάσημο. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο “The Name of the Wind” (Το Όνομα του Ανέμου) κατέκτησε το Quill Award του 2007, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των βιβλίων της χρονιάς του Publishers Weekly και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς, το κοινό αλλά και διάσημα ονόματα του χώρου, όπως η Ursula LeGuin, ο George R.R. Martin, ο Orson Scott Card, η Anne Mcaffrey κ.α. To 2011, το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο “The Wise Man’s Fear” βρέθηκε στην κορυφή των bestsellers των New York Times. Αυτό τον καιρό, ο Rothfuss ασχολείται με τη συγγραφή του τρίτου και τελευταίου βιβλίου της σειράς “The Kingkiller Chronicle”.

Συγγραφέας: Rothfuss Patrick
Εκδότης: Anubis
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 978-960-497-549-5
Σελίδες: 704
Τόμος: 2
Σχήμα: 23×14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Φανταστική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.73 €