Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο

Περιγραφή
Η πολύ χρήσιμη σειρά κριτικών καταλόγων των εκδόσεων Rizzoli, όπου παρουσιάζεται το σύνολο των γνωστών στην έρευνα έργων ενός καλλιτέχνη ανά τόμο, άρχισε να μεταφράζεται και στην ελληνική γλώσσα. Η σύνταξη εισαγωγικού κειμένου και οι προσθήκες στην ελληνική έκδοση ανατέθηκαν σε έλληνες ιστορικούς της τέχνης.
Η ελληνική έκδοση αναπαράγει τη γνωστή διχογνωμία, που έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα, σχετικά με την πολιτογράφηση του Τζιότο στον Μεσαίωνα (Vigorelli), ή στην Αναγέννηση (Χρήστου). Οι συγγραφείς του ελληνικού και του ιταλικού προλόγου παραθέτουν την επιχειρηματολογία τους υπέρ της άποψης που ο καθένας δέχεται. Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου και ο εμπεριστατωμένος υπομνηματισμός κάθε έργου βοηθούν τον αναγνώστη να αποκτήσει σαφή εικόνα της πορείας του καλλιτέχνη.
Από τη φύση του (κριτικός κατάλογος) το έργο δεν έχει την πρόθεση -ούτε είναι δυνατόν- να καλύψει τις πολυσύνθετες ιστορικές, πολιτισμικές και παραστατικές ορίζουσες της Μεσαιωνικής και της Αναγεννησιακής κοσμοαντίληψης, ώστε να δώσει διαλεκτικά βάσιμη απάντηση στο αν ο Τζιότο είναι ο «τελευταίος μεσαιωνικός» ή ο «πρώτος αναγεννησιακός».

Μεταφραστής: Τσιακίρη Τζούλια
Επιμελητής: Baccheschi Edi
Εκδότης: Βότσης Νίκος
Έτος έκδοσης: 1994
ISBN: 960-7444-02-7
Σελίδες: 128
Σχήμα: 31χ24
Κατηγορίες: Ζωγράφοι
Σειρές: Οι Κλασικοί της Τέχνης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.75 €