Ω γλυκύ μου έαρ

Περιγραφή
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ω γλυκύ μου έαρ» είναι ένας ανοιχτός φάκελος, μια πρόταση διεπιστημονικής πρσέγγισης με την οποία μπορεί να αναπτυχθεί μια θεματική ενότητα.
Είναι ένα σχέδιο εργασίας «project», κονωνικού περιεχομένου, καθώς το θέμα του αναδύεται από τις γιορτές στον κύκλο του χρόνου, και τον κύκλο της ζωής στη φύση.
Η ανάπτυξη ενός τέτοιου προγράμματος θεωρείται απαραίτητη, γιατί το θέμα του έχει τις πηγές του σε θρησκευτικές, κοινωνικές, λαογραφικές και φυσιολατρικές εκδηλώσεις του λαού μας. Είναι δηλαδή μέρος του πολιτισμού μας και ως τέτοιο, καλό είναι να αναπτυχθεί χωρίς θρησκοληψίες και αποκλεισμούς.
Το πρόγραμμα προτείνεται για παιδιά ηλικίας τεσσάρων μέχρι δεκατεσσάρων χρονών, και μπορεί να θεωρηθεί ένας θεωρητικός και χρηστικός μεθοδολογικός χάρτης για την ανακάλυψη της γνώσης.[…]
(Από την εισαγωγή του βιβλίου)Η Κατερίνα Γκουργκούτα γεννήθηκε στην Κερασιά Κοζάνης. Πήρε πτυχίο το 1980 από την Σχολή Νηπιαγωγών της Θεσσαλονίκης και το 1986 από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μ.Δ.Δ.Ε. το 1987-89. Επιμορφώθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου (Π.Ι.Κ.) για το 1989-1990. Αποσπάστηκε το 1993 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Αθήνας στον τομέα της Διδακτικής Μεθοδολογίας.
Τελείωσε το μουσικοπαιδαγωγικό ORFF στη σχολή της Π. Ματέυ. Επιμορφώθηκε σε πολλούς κύκλους σπουδών της ειδικότητας της όπως γλώσσα, θέατρο, εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνεργάζεται με το Μουσείο της Κοζάνης σε εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και με τη βιβλιοθήκη της Κοζάνης στο πρόγραμμα «Πάμε βιβλιοθήκη;» (βιβλίο-βαλίτσα). Έχει δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά.
Σήμερα είναι σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής με 15 έτη εργασία σε νηπιαγωγεία της Κοζάνης και της Αθήνας.

Συγγραφέας : Γκουργκούτα Κατερίνα Ε.
Εικονογράφος : Cola Georgios
Οργανισμός : Μουσείο Κοζάνης. Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας
Εκδότης : Πλοηγός
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-86293-2-2
Σελίδες : 95
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Εκπαίδευση – Προγράμματα μαθημάτων, Εκπαίδευση και λαογραφία, Εκπαίδευση. Παιδαγωγική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.