Ωχρή φωτιά

Περιγραφή
Μια γυναίκα. Ένας στίχος. Ένα ταξίδι. Η διπλή ιστορία ενός στίχου που μοιάζει να ανήκει στο χαμένο έργο κορυφαίου Έλληνα ποιητή του 19ου αιώνα και μιας γυναίκας που η μοίρα τη συνδέει, κατά τρόπο περίεργο, με την τύχη του στίχου.
Όλα ξεκινούν από τη στιγμή που στα χέρια μιας φιλήσυχης και φιλόπονης επιμελήτριας κειμένων πέφτει εντελώς τυχαία ένα ανυπόγραφο χειρόγραφο. Γοητευμένη από την άγνωστη γραφή, η μοναχική φιλόλογος αναπτύσσει μια ιδιότυπη σχέση με το υποκρυπτόμενο πρόσωπο και αποφασίζει, με πρόσχημα το φιλολογικό ενδιαφέρον για το κείμενο, να αναζητήσει την ταυτότητα της άγνωστης γυναίκας. Η αποσπασματικότητα των πληροφοριών που κατορθώνει να συλλέξει έχει ήδη αρχίσει να εξυφαίνει μια ατμόσφαιρα μύθου και μυστηρίου, όταν η αλυσίδα των γεγονότων την οδηγεί αναπάντεχα στα ίχνη του χαμένου στίχου.
Η Ειρήνη Μιγάδη γεννήθηκε το 1959 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην Αθήνα Νομικά και Γραφικές Τέχνες και για ένα διάστημα άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στον τόπο καταγωγής της. Παράλληλα ασχολήθηκε με την έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία και ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και το θέατρο στον τομέα της σκηνογραφίας και ενδυματολογίας. Σήμερα κινείται επαγγελματικά στο χώρο της δημοσιογραφίας, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σχέση με το εικαστικό αντικείμενο. Η Ωχρή Φωτιά είναι το πρώτο της βιβλίο.

Συγγραφέας: Μιγάδη Ειρήνη
Υπεύθυνος Σειράς: Γιατζόγλου Χριστίνα
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-406-081-3
Σελίδες: 246
Σχήμα: 20χ12
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.34 €