Ψυχομετρικά εργαλεία αξιολόγησης του θυμού της επιθετικότητας και του εκφοβισμού

Περιγραφή
Το τεύχος αυτό περιλαμβάνει τη δομή, τις οδηγίες χρήσης και τους δείκτες αξιοπιστίας και εγκυρότητας ενός ερωτηματολογίου, το οποίο αξιολογεί: (α) τον θυμό ως χαρακτηριστικό, και (β) τους τρόπους έκφρασης του θυμού (εξωτερίκευση, καταστολή, έλεγχος).
Ως συνοδευτικά του ερωτηματολογίου, για την αξιολόγηση του θυμού, σχεδιάσαμε και σταθμίσαμε δύο ακόμα ερωτηματολόγια. Το ένα από αυτά αποτυπώνει τις αρνητικές προσδοκίες και τον βαθμό απελπισίας των παιδιών για το μέλλον και το άλλο αποτυπώνει τη διάψευση των προσδοκιών και την παρεμπόδιση-ματαίωση των στόχων των παιδιών.
Το παρόν τεύχος συμπληρώνεται με δύο ακόμα τεύχη, στα οποία παρουσιάζονται η δομή, οι οδηγίες χρήσης και οι δείκτες αξιοπιστίας και εγκυρότητας ερωτηματολογίων για την αξιολόγηση της επιθετικότητας, του εκφοβισμού και της έκθεσης σε περιστατικά επιθετικότητας και βίας.Η Εύη Μακρή-Μπότσαρη είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας με βασικές σπουδές στην Παιδαγωγική και τη Μαθηματική Επιστήμη και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία. Είναι καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας στο Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει επίσης διδάξει, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τη Σχολή Ικάρων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι συγγραφέας βιβλίων με αντικείμενο την έννοια του εαυτού και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του Εγώ και έχει σταθμίσει, για χρήση με Έλληνες μαθητές, ψυχομετρικά εργαλεία για την αξιολόγηση της αυτοαντίληψης και της αυτοεκτίμησης, του θυμού, της επιθετικότητας και του εκφοβισμού. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία ελληνικών και διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η Εύη Μακρή-Μπότσαρη έχει διατελέσει αντι-πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και μέλος των ομάδων εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους δείκτες και τα κριτήρια αναφοράς καθώς και για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των επιμορφώτων.

Συγγραφέας : Μακρή – Μπότσαρη Εύη
Υπεύθυνος Σειράς : Μακρή – Μπότσαρη Εύη
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-02-2491-9
Σελίδες : 38
Τόμος : 1
Σχήμα : 28χ21
Κατηγορίες : Επιθετικότητα (Ψυχολογία), Ψυχομετρία
Σειρές : Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.03 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.