Ψυχοκινητική αγωγή

Περιγραφή
“Ψυχοκινητική σημαίνει ταύτιση ανάμεσα στην κίνηση (την κινητική συμπεριφορά το ατόμου) και την ψυχή (το χαρακτήρα του ατόμου που απορρέει μέσα από τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του). Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα στον εσωτερικό του κόσμο, η οποία εξωτερικά εκδηλώνεται μέσω της κινητικής του συμπεριφοράς. Η κινητική συμπεριφορά και η ψυχή είναι οι μορφές εμφάνισης του ίδιου συνόλου, δηλ. τίποτε περισσότερο από τη δραστηριότητα που ο κάθε άνθρωπος εκδηλώνει…” (R.J. Kiphard).
Το βιβλίο περιέχει εξαιρετικά σημαντικά κεφάλαια αναφορικά με την ιστορία της Ψυχοκινητικής, την κινητική συμπεριφορά των παιδιών, τους γενετικούς και βιολογικούς παράγοντες της ανάπτυξής τους, τη διαδικασία κοινωνικοποίησής τους και τις αποκλίσεις της κοινωνικής τους συμπεριφοράς (βία και επιθετικότητα). Παράλληλα γίνεται αναφορά και σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και τις διαταραχές της πλευρικότητας, καθώς επίσης και με την αριστεροχειρία.
[…]Ο Γεώργιος Δ. Δράκος σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στο τμήμα της Θεραπευτικής Παιδαγωγικής.
Η διδακτορική του διατριβή τιμήθηκε με το βραβείο Gustav-Otto Kanter.
΄Εχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, στην Παιδαγωγική Ακαδημία και από το 1989 στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Αθηνών.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρόεδρος της Ειδικής Αγωγής, ενώ είναι γενικός γραμματέας της Ειδικής Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος.
Συγγράμματα, επιστημονικές μελέτες, άρθρα και έρευνές του έχουν δημοσιευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο κ. Δράκος είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1998 και διδάσει στον τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας καθώς και στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ειδικής Αγωγής – Λογοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Συγγραφέας: Δράκος Γεώργιος Δ., Μπίνιας Νικόλαος Γ.
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-16-1440-0
Σελίδες: 207
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδιά – Ψυχολογία , Παιδαγωγική ψυχολογία , Παιδιά – Ανάπτυξη
Σειρές: Θεωρητικές Επιστήμες: Παιδαγωγική Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.85 €