Ψυχιατρικές γνώσεις για εφαρμογή από κάθε γιατρό

Περιγραφή
Tο βιβλίο αποτείνεται σε κάθε γιατρό, ιδίως της πρώτης επαφής, που για την ελληνική οικογένεια δεν είναι μόνο ο γενικός γιατρός, αλλά συχνά ο παθολόγος, ο καρδιολόγος, ο γαστρεντερολόγος, ο παιδίατρος κ.ά., ώστε να έχει ένα πρακτικό βοήθημα στην ενιαία ψυχική-και-σωματική αντιμετώπιση του αρρώστου του, γι’ αυτό και η έμφαση σε κάθε κεφάλαιο δίδεται στους θεραπευτικούς χειρισμούς. Ο κύριος όγκος του βιβλίου περιγράφει λεπτομερειακά τις ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, αλλά και τις ψυχικές επιπτώσεις σωματικών παθήσεων από κάθε σύστημα χωριστά, το καρδιαγγειακό, το γαστρεντερικό, το αναπνευστικό, το νευρικό, τους ενδοκρινείς κλπ., με συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τον καλύτερο τρόπο ψυχολογικής στήριξης από την πλευρά του θεράποντα.
Καθορίζονται επίσης με σαφήνεια οι ψυχοφαρμακευτικές και ψυχοθεραπευτικές ενέργειες στις οποίες ακόμη και ο μη-ψυχίατρος είναι σε θέση να προβεί και να βοηθήσει ψυχοσωματικά και ολοκληρωμένα τον άρρωστό του, τόσο σε επείγουσες όσο και σε χρονίζουσες καταστάσεις.
Ο Χαράλαμπος Σ. Ιεροδιακόνου μετά την αποφοίτηση του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο σπoύδασε Ιατρικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Βοστώνης και απέκτησε τις ειδικότητες της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής με ιδιαίτερη απασχόληση στις ψυχαναλυτικές ψυχοθεραπείες. Εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1958 και εκλέχθηκε Τακτικός Καθηγητής Ψυχιατρικής το 1978. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Οι ενέργειές του για προαγωγή της Ψυχικής Υγείας χρονολογούνται από το 1958 όταν ανέλαβε την ευθύνη του πρώτου Πανεπιστημιακού Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού της χώρας (στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και στη συνέχεια Ψυχοθεραπευτικού Ιατρείου Ενηλίκων (ΑΧΕΠΑ. 1960). Οργάνωσε την πρώτη μέσα σε κρατικό Γενικό Νοσοκομείο ανοικτή Ψυχιατρική Κλινική στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη. 1978) και στη συνέχεια ανάλογη κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Δημιούργησε τον αποκεντρωμένο θεσμό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας για κάλυψη της υπαίθρου ολόκληρου του νομού, που υλοποιήθηκε με κονδύλια της ΕΟΚ στις αρχές του 1981 στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας : Ιεροδιακόνου Χαράλαμπος Σ.
Υπεύθυνος Σειράς : Ιεροδιακόνου Χαράλαμπος Σ.
Εκδότης : Τυποφιλία / Μαστορίδης
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-7285-22-0
Σελίδες : 469
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ψυχιατρική , Ψυχικές ασθένειες
Σειρές : Ψυχαναλυτική Ψυχιατρική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.15 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.