Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία της σχιζοφρένειας

Περιγραφή
Η σύλληψη της σχιζοφρένειας ως νόσου είναι ταυτόσημη με την απώλεια της ταυτότητας του υποκειμένου, θεωρείται η νόσος που βάλλει ευθέως το Εγώ του ασθενούς. Η ιστορία του υποκειμένου και η συνέχεια του βίου του διαρρηγνύονται, ο σχιζοφρενής αποκτά στοιχεία που δεν είχε πριν, διαπιστώνεται μια ριζική αλλαγή της ουσίας της προσωπικότητάς του. Η αυτιστική απόσυρση, ο παραληρητικός κόσμος, οι ψευδαισθήσεις δημιουργούν έναν άλλον άνθρωπο, που συνήθως δεν είναι αναγνωρίσιμος στην ιστορία του και στην προ της νόσου προσωπικότητά του. Η ψυχανάλυση επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση. Aναδεικνύει την υποκειμενικότητα του ασθενούς και θεωρεί ότι αυτή παραμένει ενεργός, παρά τον κατακερματισμό της προσωπικότητάς του και τη διάρρηξη του βίου του. Η ψυχανάλυση άλλωστε είναι η συνάντηση δύο υποκειμένων, τα οποία, παρά τον ασύμμετρο ρόλο τους, συμμετέχουν ως πλήρεις προσωπικότητες στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Βαρτζόπουλος Ιωάννης, Γαβριήλ Ιωάννα, Γκουγκουλής Νίκος, Διαλλινά Μαρία, Καψαμπέλης Βασίλης, Μέντζος Σταύρος, Στυλιανίδης Στέλιος, Τζαβάρας Νίκος, Τζάκσον Δημήτρης, Χαρτοκόλλης Πέτρος
Επιμελητής : Τζαβάρας Νίκος, Βαρτζόπουλος Ιωάννης, Στυλιανίδης Στέλιος
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-03-4512-0
Σελίδες : 411
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ψυχοθεραπεία, Σχιζοφρένεια
Σειρές : Ψυχοθεραπείες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.59 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.