Ψυχή και αθανασία κατά την ελληνική σκέψη

Περιγραφή
Πολλά και πολλών, Ελλήνων και ξένων, θαυμάσια πονήματα περί του θέματος εμελέτησα. Όμως δεν τα άφησα να την επηρεάσουν. Ήθελα εγώ αυτός, με όση αντιληπτική ικανότητα και διανοητικότητα διαθέτω, να καταστώ “λιπαρής ακροατής” του συναρπαστικού, του ένθεου, του “ανακαλυπτικού” Λόγου του Πλάτωνος.Ήθελα, έπειτα από τόσους αιώνες, “συγγένεσθαι τω Σωκράτει”, να γίνω εταίρος και μαθητής του “Μαρσύα Σειληνού”. Ενώπιος ενωπίων να καταστώ! Για να τους ακροασθώ και να συνανέλθω μαζί τους προς τον “υπερουράνιον τόπον” – που αυτοί ετεχνούργησαν.
Φίλοι εκλεκτοί, δεύτε πάντες ίωμεν μετά του Φαίδρου “εκτραπόμενοι κατά τον Ιλισσόν, όπου αν δόξη εν ησυχία καθιζησόμεθα” για να ακροασθούμε τον Σωκράτη [Φαίδρος, 229]. Και έπειτα ας κατέλθωμεν εις το Ιερόν Τέμενος των Μουσών, την “Ακαδήμειαν” ίνα ενωτισθώμεν του θεοφόρου Πλάτωνος φθεγγομένου τα άρρητα των αρρήτων της ελληνικής πνευματικής αθλήσεως της ολυμπιακής ουρανοδρομίας δια την θέασιν του “όντως Όντος”, χωρίς διαγγελείς και διερμηνείς. Γι’ αυτό και παραθέτω αυτούσιον τον λόγον του Πλάτωνος, όπου κρίνω απαραίτητο.
Γευθήτε το! Είναι το “αθάνατον ύδωρ” της Ελληνικότητας, ζείδωρον!Ο Παναγιώτης Ι. Κυριακόπουλος γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας το 1936. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ με άριστα το 1983. Υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις ως έφεδρος ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Δίδαξε ως καθηγητής σε ιδιωτικά λύκεια, στη σχολή ναυτικών δοκίμων και στη Σχολή Διοικήσεως και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιώς. Είχε τη θέση ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Προεδρίας (1980-81) και της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Υπ.Ε.Π.Θ. και επί πολιτικών και πολιτιστικών θεμάτων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει γράψει εκπαιδευτικά, επιστημονικά συγγράμματα και μονογραφίες (1990-93).

Συγγραφέας: Κυριακόπουλος Παναγιώτης Ι.
Εκδότης: Εύανδρος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-89489-2-4
Σελίδες: 279
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αθανασία, Αρχαία Ελλάδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.25 €