Ψηλαφώντας το χθες

Περιγραφή
Η Πόπη Μπαλαμώτη – Σπιτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επί 25 έτη υπηρέτησε ως Καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση σε πολλά σχολεία της χώρας μας.
Με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα την ποίηση ασχολείται από τα εφηβικά της χρόνια. Το ποίημά της “Νόμος Ζωής” είναι το πρώτο που έβγαλε από το συρτάρι των κλειδωμένων αναμνήσεών της, πολύ αργά, μόλις το 2000. Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος το τίμησε με το Β΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του και το δημοσίευσε στα Πειραϊκά Γράμματα το 2001. Έτσι έγινε το πρώτο βάπτισμά της στο χώρο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Τα χρόνια που ακολούθησαν, το λογοτεχνικό της έργο καταξιώθηκε με διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς στην ποίηση, το διήγημα και το χρονογράφημα.
Γνωρίζοντας την παιδική ψυχή ως εκπαιδευτικός και μητέρα, ασχολήθηκε και με την Παιδική Λογοτεχνία και έλαβε έπαινο το 2005 για την ποιητική συλλογή της “Δαυλός φωτοπερίχυτος” από την “Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών” και το 2007 για την ποιητική της συλλογή “Ανθισμένοι Κρίνοι” από τη “Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά”.
Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο της Αθήνας, του Πειραιά και κυρίως των Τρικάλων, της ιδιαίτερης πατρίδας της. Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε διάφορες ανθολογίες.
Ασχολείται συστηματικά και με τις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική και αγιογραφία.
Διετέλεσε Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της “Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης” (ΠΕΛΤ) και συμμετείχε στην έκδοση της εφημερίδας της “Λόγος και Τέχνη”, στην οποία ανελλιπώς αρθρογραφούσε.
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Ε.Λ.), του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Ε.), της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (ΓΛΣ), του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος (ΣΕΚΕΛ) “Ο Απελλής”, του “Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό” (ΔΙΕΓΠ), και του “Ελληνικού Συνδέσμου των Ηνωμένων Εθνών” (ΕΣΗΕ).
Τα έτη 2006 και 2007 ήταν Γενική Γραμματέας της “Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών” (ΠΕΛ) και είχε την ευθύνη των Δελφικών Αγώνων Ποίησης.
Η Π.Μ.-Σ. έχει δύο γιους, Μηχανολόγους Μηχανικούς, καθηγητές Α.Ε.Ι. και έναν εγγονό, που, με την παιδική του χάρη, της επανατροφοδοτεί τους μητρικούς διαύλους της στοργής και της ελπίδας.

Συγγραφέας: Μπαλαμώτη – Σπιτά Πόπη
Εκδότης: Νέος Αργοναύτης
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-89819-2-1
Σελίδες: 79
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.47 €