Ψέμα

Περιγραφή
Για τον κόσμο, η ανθρωπολόγος Ισαβέλ Γκαρθία Λούνα σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Στην πραγματικότητα όμως η Ισαβέλ είναι ζωντανή με όλη τη σημασία της λέξης και κρύβεται κάπου στη ζούγκλα της Γουατεμάλας. Ίσως κάποια μέρα επιστρέψει στους δικούς της, προς το παρόν όμως εκμεταλλεύεται τον υποτιθέμενο θάνατό της για να βάλει σε τάξη αλήθειες και ψέματα πάνω στα οποία στήριξε τη ζωή της.
Πίσω στη Βαρκελώνη η κόρη της η Σερένα προσπαθεί να περισώσει τις οικογενειακές ιστορίες από τη λήθη. Με τη μητέρα της να θεωρείται νεκρή και τον πατέρα να χάνει σταδιακά τη μνήμη του, η Σερένα ξεμπερδεύει χωρίς βοήθεια ένα κουβάρι από κίβδηλες αναμνήσεις και ευφάνταστες ιστορίες που διαμόρφωσαν τον οικογενειακό της μύθο. Κι όσο πλησιάζει την πολύτιμη αλήθεια με το δικό της τρόπο, στην άλλη άκρη της γης, η Ισαβέλ συνειδητοποιεί ότι το παρελθόν και την αλήθεια είναι
αδύνατο να τα γνωρίσουμε. Αυτό που πάντα μαθαίνουμε είναι η αφήγησή τους.
Το βιβλίο του Ενρίκε δε Έριθ (Enrique de Heriz) “Ψέμα” τιμήθηκε με το βραβείο Ισπανών βιβλιοπωλών 2004.Ο Ενρίκε δε Έριθ (Enrique de Heriz) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυδιαβασμένους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς. Γεννήθηκε το 1964 στη Βαρκελώνη, σπούδασε φιλολογία και εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή.

Συγγραφέας: Hériz Enrique de
Μεταφραστής: Συνοδινού Βάσω
Εκδότης: Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6715-68-Χ
Σελίδες: 635
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Letras – Ισπανόφωνοι και Πορτογαλόφωνοι Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.87 €