Ψάξε να βρεις τη ζωή στη θάλασσα

Περιγραφή
Αυτός ο φάκελος προσπαθεί να μυήσει μικρά παιδιά στα μυστικά των δασικών βιοτόπων της χώρας μας. Η διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν τα σημερινά παιδιά ως ενήλικοι. Η γνώση και η αγάπη που καλλιεργούμε για τη φύση είναι οι πόροι που θα καρπίσουν αύριο, καθώς τα παιδιά μας θα αναθεωρούν τη σχέση τους με το περιβάλλον, θεωρώντας την οικολογία μια νέα μορφή πολιτισμού.
Νίκη Γουλανδρή
Ο φάκελος περιλαμβάνει:
– σκηνικό θάλασσας
– καρτέλα με αυτοκόλλητα πολλαπλών χρήσεων
– μικρά ενημερωτικά κείμενα για κάθε οργανισμό
– γλωσσάρι βασικών εννοιών που εμφανίζονται στα κείμενα.Η Εύη Βαρδαλά-θεοδώρου, Φυσιογνώστρια, διδάκτωρ Ζωολογίας και θαλάσσιας Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι υπεύθυνη του Υδροβιολογικού Τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και των συλλογών του. Ασχολείται με τη μελέτη των αρτίγονων και απολιθωμένων μαλακίων, αλλά και αρχαιολογικών δειγμάτων στα πλαίσια αρχαιομετρικών ερευνών και προγραμμάτων που αφορούν τόσο το σύγχρονο όσο και το αρχαίο- παλαιοπεριβάλλον. Παράλληλα ασχολείται με τα εκπαιδευτικά, ενημερωτικά, ερευνητικά και εκδοτικά προγράμματα του Μουσείου και έχει οργανώσει εκθέσεις και τοπικά μουσεία. Συνσυγγραφέας του Βιβλίου «Κοχύλια από τις Ελληνικές θάλασσες» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Ελληνικά και Αγγλικά), έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες, εκλαϊκευτικά άρθρα και είναι μέλος σημαντικού αριθμού επιστημονικών εταιρειών.

Συγγραφέας : Βαρδαλά – Θεοδώρου Εύη
Εικονογράφος : Bessis Mireille
Οργανισμός : Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Υπεύθυνος Σειράς : Αλευρά Λίλυ
Εκδότης : Καλειδοσκόπιο
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-7846-71-0
Σελίδες : 4
Σχήμα : 30χ21
Κατηγορίες : Παιδικές δραστηριότητες, Θάλασσα – Βιβλία για παιδιά
Σειρές : Ψάξε να Βρεις…

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.