Χωροταξικός σχεδιασμός

Περιγραφή
Ο τόμος περιέχει θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις του χωροταξικού σχεδιασμού. Αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα του σχεδιασμού (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό, αστικό), καθιστώντας το σύγγραμμα έναν χρήσιμο οδηγό για τη συστηματική αντιμετώπιση μεθοδολογικών αλλά και πρακτικών προβλημάτων.
Στη σημερινή συγκυρία, όπου ραγδαίες αλλαγές σημειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, το εύρος και η κλίμακα των οποίων αυξάνει την αβεβαιότητα αλλά και την πολυπλοκότητα στη μελέτη των προβλημάτων του χώρου, η επιτυχής άσκηση του σχεδιασμού ως διαδικασίας παρέμβασης για την επίλυση παρόντων και μελλοντικών προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας απαιτεί ακόμα πιο επιτακτικά μια ολοκληρωμένη θεώρησή του.
Το βιβλίο συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση με μια εμβάθυνση στα στάδια της διαδικασίας του σχεδιασμού, αποσκοπώντας στην άρτια παρουσίαση των σύγχρονων θεωρητικών αντιλήψεων, των μεθοδολογικών προσεγγίσεων αλλά και των μέσων που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο της εν λόγω διαδικασίας.Η Μαρία Γιαουτζή είναι Καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού στον Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού της ΣΑΤΜ -ΕΜΠ. Fellow of the Netherlands Institute of Advanced Studies (NIAS) της Royal Dutch Academy από το 1991. Μέλος μιας σειράς διεθνών ερευνητικών δικτύων όπως GREMI, TCM, NECTAR, URBINO, STELLA, COSTA22 κ.λπ. Εκλεγμένη Chancellor στη Steering Committee της International Regional Science Association (1990-1994). Εκλεγμένο μέλος της Executive Committee της I.G.U-C18 (Telecommunications)/ CNFG, (1992-95). Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης της Aκίνητης Περιουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (1998-2000). Σύμβουλος σε μια σειρά από Διεθνείς Ιδιωτικούς και Δημόσιους Οργανισμούς όπως OECD, EEC, ERT, ESF κ.λπ. Μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών διεθνών επιστημονικών εκδόσεων και πρόεδρος της εκδοτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού Regional Science Inquiry. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων ανάμεσα στις οποίες 8 βιβλία σε ξένους εκδοτικούς οίκους, περισσότερα δε από 250 άρθρα σε ξένα περιοδικά, συλλογικούς τόμους και συνέδρια.
Έχει σημαντική ερευνητική εμπειρία, σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, στους τομείς: Foresight Methodologies, e-Planning, Impact Assessment, e-government, Συμμετοχικός Σχεδιασμός, Integrated Assessment, Αστικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη, Κοινωνία της Πληροφορίας, Διευρωπαϊκά Δίκτυα, Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων, Αξιολόγηση Έργων και Προγραμμάτων, Διαχείριση Φυσικών Πόρων, e-Learning, Τουρισμός, κ.λπ.

Συγγραφέας: Γιαουτζή Μαρία, Στρατηγέα Αναστασία
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-218-722-0
Σελίδες: 338
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πολεοδομία, Περιφερειακός προγραμματισμός
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.70 €