Χωρική διακυβέρνηση

Περιγραφή
Αντικείμενο του βιβλίου είναι η θεωρία και η ως τώρα εμπειρία της χωρικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Οι συγγραφείς επιχειρούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Πόσο έχουν διεισδύσει οι αρχές της διακυβέρνησης στην πρακτική της διοίκησης; Συνδέονται οι αλλαγές με μια φθίνουσα πορεία του κεντρικού κράτους; Ποιες είναι οι καινοτομικές εμπειρίες που υιοθετήθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες; Υπάρχουν δείγματα παρόμοιων εμπειριών στην Ελλάδα; Επηρεάζεται ο συμβατικός χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και πώς; Ποιες είναι οι θεωρητικές βάσεις της νέας τάσης;
Αποτέλεσμα μακρόχρονης ερευνητικής προσπάθειας, το βιβλίο αναζητεί μια κεντρική θέση στην περιορισμένη σχετική ελληνική βιβλιογραφία, στα πεδία της χωροταξίας και πολεοδομίας, της αστικής και περιφερειακής γεωγραφίας, της δημόσιας διοίκησης και άλλων κοινωνικών επιστημών.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ, Πολεοδομία-Χωροταξία στο Τμήμα Σχεδιασμού της Αρχιτεκτονικής Σχολής Architectural Association του Λονδίνου (μεταπτυχιακό δίπλωμα planning) και Γεωγραφία στο London School of Economics (PhD). Είναι ομότιμος καθηγητής Πολεοδομίας-Χωροταξίας στο ΕΜΠ. Διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής του Σπουδαστηρίου Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης του ΕΜΠ.

Συγγραφέας : Βασενχόβεν Λουδοβίκος, Σαπουντζάκη Καλλιόπη, Ασπρογέρακας Ευάγγελος, Γιαννίρης Ηλίας, Παγώνης Θάνος
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-218-719-0
Σελίδες : 352
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Δημόσια διοίκηση, Πολεοδομία, Πολιτική – Ελλάς, Αστική ανάπτυξη, Πολιτική – Ευρώπη, Αστική γεωγραφία
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.