Χωρίς αμφιβολία!

Περιγραφή
Το “Χωρίς αμφιβολία” αφηγείται την ιστορία της Άννας, ενός 10χρονου κοριτσιού με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.
Δίνοντας στην Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή το όνομα Αμφιβολία, η Άννα αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, με τρόπο άμεσο και αυθεντικό, την πραγματικότητα ενός παιδιού που ζει καθημερινά με τη διαταραχή. Η ιστορία της Άννας παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις ζωγραφιές ενός παιδιού και απευθύνεται στις καρδιές των παιδιών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, θέλοντας να κερδίσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη τους. Το μήνυμα που μεταδίδει είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης. Κάθε παιδί με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή μπορεί να καταφέρει να έρθει αντιμέτωπο μαζί της και να διεκδικήσει πίσω τη ζωή του.
Η ιστορία είναι βασισμένη στο θεωρητικό υπόβαθρο της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, η οποία είναι η θεραπεία εκλογής για άτομα κάθε ηλικίας με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.
Στον γονέα το βιβλίο αυτό δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει έναν διάλογο με το παιδί του πάνω σε ένα ευαίσθητο και δύσκολο θέμα. Για τον ειδικό ψυχικής υγείας, το παρόν βιβλίο είναι ένας φιλικός προς το παιδί πρακτικός οδηγός ψυχοεκπαίδευσης για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία των παιδιών για τη θεραπευτική διαδικασία.
Η αφήγηση θεραπευτικών ιστοριών στην ψυχοθεραπεία παιδιών είναι μία πρακτική που γνωρίζει μεγάλη αποδοχή διεθνώς καθώς αποτελεί ένα μέσο προσφιλές και οικείο στα παιδιά. Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

Συγγραφέας: Λιαμάκη Γκόλφω
Εικονογράφος: Πρελορέντζου Αναστασία
Εκδότης: Τόπος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-499-190-6
Σελίδες: 48
Σχήμα: 20χ24
Κατηγορίες: Ψυχοθεραπεία, Ειδική αγωγή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €