Χρυσή λάσπη

Περιγραφή
Χρυσή λάσπη είναι η έννοια του χώματος σαν ζωή, πορεία, δημιουργία και θάνατος.
Το χώμα αναμεμειγμένο με το νερό γίνεται λάσπη και βούρκος κι ένα μοναδικό παιχνίδι στα χέρια των παιδιών των τσιγγάνων όταν χρυσίζει την άνοιξη κάτω από τα χρώματα του ήλιου.
Δεμένοι αναπόσπαστα με τη λάσπη είναι οι τσιγγάνοι, από την οποία οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν ποτέ να δραπετεύσουν.
Η τσιγγανοπούλα Καρμελίτα όμως το κατορθώνει περνώντας σε μια άλλη διάσταση χάρη στο ταλέντο της και τη δύναμη της αγάπης, δαμάζοντας έτσι τη μοίρα της.
Στο διάβα της αυτό θα δοκιμαστεί και θα ματώσει ανεπανόρθωτα…
Η κάθαρση επέρχεται με τον καθαγιασμό της από εκείνους που είχε ευεργετήσει κι ανέλπιδα αγαπήσει.
Μια βαθιά διείσδυση στη ζωή των κατατρεγμένων Ρομά σε μια ιστορική πραγματικότητα στα βάθη των αιώνων με αφετηρία τον ελλαδικό χώρο, ενδιάμεσα περάσματα τα Βαλκάνια και τη χώρα των Ρως και τέλος την Κωνσταντινούπολη των ευγενών και των αυτοκρατόρων.Γεννήθηκε στην Αθήνα το Γενάρη του 1951. Δεκάξι χρονών επισκέφτηκε τις ΗΠΑ όπου και φοίτησε για δύο χρόνια στο East High School στο Denver του Colorado.
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα άρχισε να δουλεύει. Το 1978 ίδρυσε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών. Το 1983 διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Έζησε δέκα χρόνια στο Βερολίνο (1990-2000) και υπηρέτησε πέντε χρόνια στο Ελληνικό Λύκειο του Βερολίνου. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει να εργάζεται σε σχολείο. Με το γράψιμο άρχισε να ασχολείται το 1986 δημοσιεύοντας άρθρα της σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Συγγραφέας : Ιακωβίδου Ελισάβετ
Εκδότης : Άνεμος Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-9585-40-Χ
Σελίδες : 336
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.