Χρυσές δουλειές

Περιγραφή
Άλογα Κούρσας
Ανεξάρτητα σε ποια εταιρεία δουλεύεις, το 80% των αποτελεσμάτων προέρχεται από το 20% των υπαλλήλων.
Αυτό το 20% βγάζει 4 φορές το εισόδημα των υπολοίπων 80%.
Όταν είσαι στους τοπ 20% των τοπ 20%, είσαι στο τοπ 4%.
Αυτό το τοπ 4% βγάζει 16 φορές το εισόδημα των υπολοίπων 80%.
Όταν είσαι στο τοπ 20% των τοπ 20% των τοπ 20%, είσαι στο τοπ 0,08%.
Αυτό το 0,08% βγάζει 32 φορές το εισόδημα των υπολοίπων.
Το 0,08% δεν παράγει 32 φορές περισσότερο.
Ούτε 16 φορές περισσότερο.
Ούτε καν 4 φορές.
Το άλογο που βγαίνει πρώτο στην κούρσα κερδίζει τα διπλάσια από αυτά που κερδίζει το άλογο που βγήκε δεύτερο, και τα τετραπλάσια από το άλογο που βγήκε τρίτο. Το άλογο που βγήκε πρώτο δεν έχει τη διπλάσια ταχύτητα, ούτε είναι αναγκασμένο να νικήσει το δεύτερο και το τρίτο με τη διπλάσια ταχύτητα. Το μόνο που έχει να κάνει για να κερδίσει τα διπλάσια είναι να τερματίσει πρώτο, έστω και με δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά από το δεύτερο. Το πρώτο άλογο που κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια ήταν ένας επιβήτορας που τον έλεγαν Αχμέτ (όχι ακριβώς ο ίδιος ο Αχμέτ…).
Μια εφημερίδα σύγκρινε τα κέρδη του Αχμέτ με ένα άλλο άλογο που την ίδια χρονιά έτρεξε σε όλες τις κούρσες που είχε τρέξει ο Αχμέτ. Το άλογο αυτό κέρδισε εκατό χιλιάδες δολάρια σε σύγκριση με το ένα εκατομμύριο του Αχμέτ. Ο Αχμέτ έβγαλε 10 φορές τα κέρδη του άλλου αλόγου. Βέβαια, ο Αχμέτ, ούτε στο πιο τρελό του όνειρο δεν θα μπορούσε να τρέξει 10 φορές πιο γρήγορα από το άλλο άλογο. Για την ακρίβεια, σε όλες τις κούρσες που έτρεξαν μαζί υπήρχε μια διαφορά 4% στους χρόνους τους. Ο Αχμέτ δεν ήταν δέκα φορές γρηγορότερος. Ούτε 5 φορές γρηγορότερος. Ούτε καν 2 φορές.
Ήταν 4% γρηγορότερος.
Βασίλης ΧριστοφιλάκηςΟ Στήβεν Τόμπσον (γεν. 1967), είναι βρετανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Σπούδασε δημιουργική γραφή θεατρικού έργου στη RADA (Royal Academy of Dramatic Art). Το πρώτο του έργο, «Damages», παίχτηκε στο θέατρο Bush το 2004 και κέρδισε το βραβείο Meyer-Whithworth για νέο συγγραφέα. Το 2005 ήταν συγγραφέας in residence στο θέατρο Bush. Έχει γράψει σενάρια για το BBC και άλλα κανάλια. Η πολιτική του σάτιρα «Whipping It Up» (2006) παίχτηκε αρχικά στο θέατρο Bush και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο West End. Οι «Χρυσές δουλειές» («Roaring Trade», 2009), είναι το τρίτο του έργο και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Soho Theatre. Ακολούθησε το «No Naughty Bits», το 2011.

Συγγραφέας : Thompson Stephen 1967-
Μεταφραστής : Χριστοφιλάκης Βασίλης
Φωτογράφος : Λούκα Νίκος
Επιμελητής : Vitale Rebecca, Κοπανάρης Φωκίων
Υπεύθυνος Σειράς : Σωτηριάδου Κοραλία
Εκδότης : Θέατρο του Νέου Κόσμου/ Νέα Σκηνή Τέχνης
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN :
Σελίδες : 99
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Αγγλικά θεατρικά έργα
Σειρές : Χειμερινή Περίοδος 2009 – 2010

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.54 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.