Χριστός και γυναίκα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη

Περιγραφή

Μια νέα μελέτη στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, καρπός έρευνας και μακροχρόνιας επιστημονικής ενασχόλησης του πανεπιστημιακού καθηγητή και θεολόγου Κωνσταντίνου Ι. Μπελέζου με το ποιητικότερο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Η εν λόγω μελέτη, γραμμένη με γνώση και χάρη, αξιοποιεί την παλαιότερη χριστιανική παράδοση, τη σύγχρονη ερμηνευτική και τη σχετιζόμενη με την Αποκάλυψη λογοτεχνική παραγωγή. Απευθύνεται, χωρίς υπερβολές ή περιττολογίες, τόσο στους ειδικούς όσο και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Ο Κωνσταντίνος Ι. Μπελέζος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1965. Πραγματοποίησε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Regensburg και Tubingen (Γερμανία).
Διδάκτωρ της Θεολογίας αναγορεύτηκε το 1997 με τη διατριβή: Η “ερμηνεία” του Οικουμενίου του Σχολαστικού στην Αποκάλυψη του Ιωάννου (Ιστορική και μεθοδολογική προσέγγιση).
Από το 1999 υπηρετεί ως Λέκτωρ στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο “Εισαγωγή και ερμηνεία της Καινής Διαθήκης”. Διδάσκει παράλληλα Βιβλική Ερμηνευτική, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη Θεολογία του Φύλου και του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Συγγραφέας: Μπελέζος Κωνσταντίνος Ι.
Εκδότης: Σμίλη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-6880-35-4
Σελίδες: 228
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Κηρύγματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €