Χριστούγεννα

Περιγραφή

Kάποτε, πριν από πάρα πολλά χρόνια, γεννήθηκε ο Χριστός, ο Υιός του Θεού, που ήρθε στη γη από αγάπη για τον άνθρωπο, για να τον σώσει από τις αµαρτίες του και να του χαρίσει την αιώνια ζωή. Η ιστορία της ζωής του Χριστού γράφτηκε από τους τέσσερις Ευαγγελιστές (Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά, Ιωάννη) στα Ευαγγέλια, και έτσι έφτασε µέχρι τις µέρες µας και την γνωρίζουµε και εµείς σήµερα. Στα τέσσερα Ευαγγέλια είναι γραµµένη όλη η ζωή του Ιησού, η διδασκαλία Του, τα θαύµατά Του, τα Πάθη Του, η Ανάσταση και η Ανάληψή Του. Ειδικά στα Ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά διαβάζουµε λεπτοµέρειες για την ιστορία της γέννησης του Ιησού. Στις επόµενες σελίδες θα διαβάσετε για τα Χριστούγεννα όπως τα µαθαίνουµε από τα Ιερά Κείµενα της Καινής Διαθήκης, την Ιερά Παράδοση και τις παραδόσεις του λαού µας που περνούν από γενιά σε γενιά.

Η Αθηνά Ντάσιου Γιάννου είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σπουδάζει θεολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά) και είναι επίσης καθηγήτρια αγγλικών και μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής και λογοτεχνίας.
Υπήρξε για πολλά χρόνια παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εκπομπές που απευθύνονταν στο παιδί, και στην ελληνική ιστορία, ενώ δημοσιεύει εργασίες της και άρθρα σε περιοδικά λογοτεχνικού, παιδαγωγικού και θρησκευτικού περιεχομένου.
Εργάζεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και τη μετάφραση ξενόγλωσσων στα ελληνικά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αναζήτηση, Άθως, Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βολονάκη κ.ά. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Ένωσης Ελλήνων Επιστημών. Διατηρεί το δικό της blog στο διαδίκτυο με τη διεύθυνση: www.ntasiou.blogspot.com στο οποίο ενημερώνει τους αναγνώστες της για τις συγγραφικές και παιδαγωγικές δραστηριότητές της.
Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Συγγραφέας : Ντάσιου – Γιάννου Αθηνά
Εκδότης : Σαΐτης
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-487-240-4
Σελίδες : 24
Σχήμα : 24×17
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.23 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.