Χρηματοοικονομική νοημοσύνη

Περιγραφή
Αποκωποιήστε τον κόσμο των χρηματοοικονομικών, μ’ ένα βιβλίο χωρίς δύσκολη ορολογία.
Η κατανόηση των χρηματοοικονομικών είναι απαραίτητη στα στελέχη επιχειρήσεων για τη λήψη αποφάσεων, την κατανομή των πόρων και τον προϋπολογισμό των δαπανών. Στην πραγματικότητα, όμως, η εφαρμογή και των πιο βασικών χρηματοοικονομικών εργαλείων είναι δύσκολη, ακόμη και για τα στελέχη που διαθέτουν σχετικές γνώσεις.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες με σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο, βοηθώντας τον αναγνώστη να καταλάβει:
-Τα βασικά στοιχεία των χρηματοοικονομικών καταστάσεων: Αποτελέσματα χρήσης, ισολογισμοί, καταστάσεις ταμειακών ροών.
-Την τέχνη των χρηματοοικονομικών: Πώς γίνεται ο διαχωρισμός των πραγματικών στοιχείων από τις παραδοχές και τις εκτιμήσεις.
– Το μηχανισμό της ανάλυσης: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των δεικτών, της απόδοσης των επενδύσεων και του κεφαλαίου κίνησης.
– Τα ταμειακά διαθέσιμα και τα κέρδη: Τις μεταξύ τους διαφορές και γιατί τα ταμειακά διαθέσιμα είναι το πιο «καυτό» μέγεθος για τα διοικητικά συμβούλια και το χρηματιστήριο.
– Τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια που μπορούν να τονώσουν την επίδοση της εταιρείας.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Berman Karen, Knight Joe, Case John 1944-
Μεταφραστής : Αντώνογλου Ελεάννα
Επιμελητής : Παπαζαχαρίου Πέτρος
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-218-555-4
Σελίδες : 303
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση , Χρηματοοικονομική
Σειρές : Business / Management

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.87 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.