Χρήση του Η/Υ και διαχείριση αρχείων

Περιγραφή
To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές (European Computer Driving Licence – ECDL) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις βασικές εφαρμογές ενός υπολογιστή.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αρχάριο χρήστη, καθώς και σε κάθε υποψήφιο για τις εξετάσεις στην Ενότητα 2 – “Χρήση του Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων” του ECDL, καλύπτοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση βασικών εφαρμογών του Η/Υ και του λειτουργικού συστήματος, όπως:
-το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας
-τη διαχείριση και οργάνωση αρχείων
-την αντιγραφή, μετακίνηση και διαγραφή αρχείων
-τη χρήση του εργαλείου αναζήτησης
-τη δημιουργία αρχείων κειμένου
-τα μέσα διαχείρισης εκτυπώσεων
-τη συμπίεση αρχείων
-την προστασία του Η/Υ από ιούς κ.λπ.
Επιπλέον, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε ένα πίνακα η μετάφραση στα Ελληνικά της νέας Έκδοσης 4.0 του Προγράμματος Σπουδών του ECDL μαζί με τις σελίδες του βιβλίου όπου αναπτύσσονται τα αντίστοιχα αντικείμενα γνώσης καθώς και ένα γλωσσάρι για την απόδοση στην Ελληνική, των Αγγλικών όρων που χρησιμοποιούνται.
Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει ένα τεστ για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση το οποίο βασίζεται σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης των Windows 2000 της Microsoft. Στο περιβάλλον της πρακτικής εξάσκησης, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των Windows για να βρει τη σωστή απάντηση. Η κάθε ερώτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο απάντησης όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιτελέσει τη ζητούμενη λειτουργία στο περιβάλλον των Windows. Στο περιβάλλον της αυτοαξιολόγησης ο χρήστης καλείται να εργαστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των Windows για να απαντήσει τις ερωτήσεις του τεστ. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά για να ολοκληρώσει το τεστ. Στο τέλος του τεστ μπορείτε να δείτε τη συνολική σας επίδοση καθώς και ένα πίνακα με τις σωστές και λάθος απαντήσεις.Η Ειρήνη Σπυροπούλου αποφοίτησε το 1998 από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2000 απέκτησε διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Γλωσσική Τεχνολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 εργάζεται στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα, εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγγραφέας: Σπυροπούλου Ειρήνη, Φωτεινέα Ευίτα
Υπεύθυνος Σειράς: Κατσούρος Βασίλης, Χατζηγεωργίου Νίκος
Εκδότης: Libris-Tech Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8319-02-1
Σελίδες: 268
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Λειτουργικά συστήματα
Σειρές: ECDL

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.52 €