Χορεύοντας με τις μέλισσες

Περιγραφή
“Σαν τις μέλισσες, που τους χαλάσανε την κυψέλη, μας ανάγκασαν να σκορπιστούμε στους πέντε ανέμους. Τι τους φταίξαμε; Όλα μας τα καλά είχαμε στην πατρίδα. Μας κατάντησαν ζητιάνους και μας κοροϊδεύουν κι από πάνω…”, έλεγε κάποτε, με πόνο, η κυρά-Σταματία, η φίλη της μητέρας μου, που ήταν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, και ζούσε με την οικογένειά της για πολλά χρόνια σε μια παράγκα.
Από τότε είχα συνδέσει τους πρόσφυγες με τις μέλισσες, μα τώρα, που πρόσφυγες και μετανάστες κατακλύζουν τη χώρα μας κυνηγημένοι με τον χειρότερο τρόπο από τις δικές τους πατρίδες, οι ιστορίες με τις μέλισσες ζωντάνεψαν και πήραν μορφή.
Ντιάνα Νασιοπούλου-ΠαπαγεωργίουΗ Ντιάνα Νασιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων σε σχολεία της Αθήνας. “Ταξιδεύει” ζωγραφίζοντας και ονειρεύεται γράφοντας. Έχουν κυκλοφορήσει τρία παιδικά βιβλία της: “Το στοίχημα ζωής” ήταν η πρώτη της συγγραφική δουλειά, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οσελότος, το 2011. Το “Κάνοντας τον κροκόδειλο να γελάσει” είναι το πρώτο μυθιστόρημά της.

Συγγραφέας: Νασιοπούλου – Παπαγεωργίου Ντιάνα
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-564-369-3
Σελίδες: 42
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €