Χαρτί και καλαμάρι

Περιγραφή
[…] Σε αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα περίγραμμα της κατασκευής και της λειτουργίας των εργαλείων γραφής και να θίξουμε τα κύρια σημεία κατά την ιστορική τους διαδρομή μέχρι το 1960, περίπου. Το έργο -καταρχάς σχεδιασμένο αποκλειστικά για να συνοδεύσει το υλικό μιας έκθεσης- δεν φιλοδοξεί, φυσικά, να καλύψει με πληρότητα το θέμα. Γράφτηκε από έναν συλλέκτη, που ενδιαφέρεται και αγαπά το αντικείμενο, αλλά ακριβώς επειδή δεν είναι ειδικός επί του θέματος, είναι αναμενόμενο να διαπιστώσει ο αναγνώστης τόσο ελλείψεις όσοι και παραδρομές.
Το πόνημα αποτελεί μόνο μια πρώτη μικρή απόπειρα στο ελληνικό εκδοτικό προσκήνιο, με σκοπό να ελκύσει την προσοχή των αναγνωστών για τη μελέτη των εργαλείων γραφής που υπάρχουν στον τόπο μας και τη συνακόλουθη απόπειρα διάσωσής τους. […]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)Ο Μιχάλης Καΐρης γεννήθηκε το 1941. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Παθολογική Ανατομική, την οποία εξάσκησε στα νοσοκομεία Παίδων Αθηνών “Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού” επί σειρά ετών. Με τη συλλογή και τη μελέτη των εργαλείων γραφής ασχολήθηκε ιδιαίτερα την τελευταία δεκαπενταετία. Είναι μέλος της Writing Equipment Society από το 2000.

Συγγραφέας: Καΐρης Μιχάλης
Φωτογράφος: Καΐρης Μιχάλης
Εκδότης: Πορεία
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-7043-78-2
Σελίδες: 325
Σχήμα: 21χ30
Κατηγορίες: Λευκώματα, Συλλογές, Γραφικές τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 35.45 €