Χαριστική βολή

Περιγραφή
Ο Τάσος Φαληρέας (Αθήνα 1 Σεπτεμβρίου 1940 – Αθήνα 30 Ιουλίου 2000) είχε καταλυτική παρουσία στο χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα της μουσικής. Ήταν πιο γνωστός ως μουσικός παραγωγός, αλλά είχε πολυσχιδή δημόσια παρουσία, και μέσα από την αρθρογραφία του και μέσα από τις συζητήσεις του, οι οποίες συχνά καθοδηγούσαν την αθηναϊκή διανόηση.
Το βιβλίο Τάσος Φαληρέας : Χαριστική Βολή συγκεντρώνει όλα τα κείμενα που δημοσίευσε ο Τάσος Φαληρέας και αρκετά ανέκδοτα. Εδώ, για πρώτη φορά, βρίσκει κανείς όλα τα λογοτεχνικά κείμενα του Τάσου (πεζά, ποιήματα και στίχους), και όλα τα δημόσια κείμενά του (άρθρα, επιστολές, προλόγους, σχόλια), καθώς και ορισμένες συνεντεύξεις του. Επίσης, βρίσκει κείμενα γραμμένα για τον Τάσο Φαληρέα, ώστε να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα για την προσωπικότητά του και την απήχησή του.Ο Τάσος Φαληρέας γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Σεπτεμβρίου του 1940 και πέθανε στις 30 Ιουλίου 2000 στην ίδια πόλη. Δούλεψε στη δισκογραφία 35 χρόνια, στις μεγάλες εταιρίες και ταυτόχρονα ήταν το πιο αυθεντικό underground άτομο, όχι μονο του τραγουδιού, αλλά και της κοινωνικής ζωής της πόλης στα δημιουργικά χρόνια των δεκαετιών 1960-1980. Από τους πιο έγκυρους πρεσβευτές του αμερικάνικου ροκ στην Ελλάδα, προσχώρησε έγκαιρα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και ως παραγωγός δίσκων στη Λύρα, στην Columbia και στη CBS. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, έγραψε δημοσιογραφικά κείμενα για τη μουσική, αλλά και κάποια λογοτεχνικά, επηρεασμένος από τα κινήματα των μπήτνικς και των σουρεαλιστών.

Συγγραφέας : Φαληρέας Τάσος 1940-2000
Εκδότης : Ιστός
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-320-153-7
Σελίδες : 359
Σχήμα : 22χ16

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.17 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.