Χίλιες μέρες βασίλισσα

Περιγραφή
H μια ήταν βασίλισσα για χίλιες μέρες. H άλλη για πάνω από σαράντα χρόνια. Kαι οι δυο, γυναίκες με δυνατή προσωπικότητα και έντονα πάθη, αγαπήθηκαν αλλά και μισήθηκαν από τον ίδιο άντρα, το βασιλιά της Aγγλίας Eρρίκο Η΄. Ήταν μητέρα και κόρη – η ΄Αννα Mπόλεϋν και η Eλισάβετ Α΄.
O Eρρίκος, ήδη παντρεμένος με την Aικατερίνη της Aραγωνίας, γνωρίζει την Αννα και την ερωτεύεται παράφορα. Kαι όταν ο πάπας αρνείται να του δώσει διαζύγιο, εκείνος δεν διστάζει να διακόψει τους δεσμούς του με τη Pώμη και να ιδρύσει την αυτοκέφαλη Aγγλικανική Eκκλησία. H ‘Αννα, όμως, αντί για τον πολυπόθητο γιο, θα φέρει στον κόσμο μια κόρη. Tότε το πάθος του Eρρίκου αρχίζει να σβήνει. Σύντομα η βασίλισσα πέφτει στη δυσμένεια του βασιλιά, που την κατηγορεί για μοιχεία και την καταδικάζει σε θάνατο.
Xρόνια μετά, η Eλισάβετ, βασίλισσα στα είκοσι τρία της μόλις χρόνια, κληρονομεί το μυστικό ημερολόγιο της Αννας. Eκεί θ’ ανακαλύψει το αληθινό πρόσωπο της συκοφαντημένης μητέρας της. Tην ακλόνητη αποφασιστικότητά της. Tο δράμα να είσαι γυναίκα σ’ έναν κόσμο όπου κυβερνά ένας δεσποτικός άντρας. Tη βαθιά της αγάπη για τη μονάκριβη κόρη της, που την πήραν, βρέφος ακόμη, από την αγκαλιά της.
Στις πολύτιμες σελίδες του κρυφού ημερολογίου η Eλισάβετ αναγνωρίζει τον εαυτό της και βρίσκει έναν πολύτιμο σύμβουλο. Eίναι η ώρα να χαράξει το δικό της δρόμο, χωρίς δισταγμούς και αμφιβολίες. Για να γίνει η πιο σεβαστή απ’ όλους τους μονάρχες της Aγγλίας, η πιο ισχυρή, ίσως, γυναίκα όλων των εποχών.Η Ρόμπιν Μάξουελ έκανε το συγγραφικό ντεμπούτο της το 1997 με το ιστορικό μυθιστόρημα «Χίλιες μέρες βασίλισσα» (ελλ.: εκδόσεις Ωκεανίδα), που η έρευνα για τη συγγραφή του κράτησε έξι χρόνια. Σ΄αυτό το βιβλίο, μ΄ ένα έξυπνο εύρημα, με τη μορφή ενός κρυφού δήθεν ημερολογίου, μιλάει για δυο βασίλισσες, μητέρα και κόρη, δυο μεγάλες προσωπικότητες που πέρασαν από τον αγγλικό θρόνο – την ΄Αννα Μπόλεϋν και την Ελισάβετ Α΄. Ο «Νόθος της βασίλισσας» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ιστορικό κι αυτό, εξίσου συναρπαστικό και κατά κάποιον τρόπο συνέχεια του πρώτου. Η Ρόμπιν Μάξουελ ζει με τον άντρα της στην Καλιφόρνια.

Συγγραφέας : Maxwell Robin
Μεταφραστής : Σπανδωνής Γιάννης
Εκδότης : Ωκεανίδα
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 960-410-089-0
Σελίδες : 350
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.