Χάρτινες εικόνες

Περιγραφή
Στην εποχή μας, μια εποχή σημαδεμένη παγκόσμια από σκληρές αμφισβητήσεις και αγωνιώδεις αναζητήσεις και ανακατατάξεις, η ανάγκη να προβληθούν αξίες που παραμένουν αλώβητες και διαχρονικές όπως αυτή της Τέχνης αποτελεί για όλους χρέος αναμφίβολο.
Στο πλαίσιο αυτό το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θεσσαλονίκης μέσω των δραστηριοτήτων τους για την προβολή και την ανάδειξη τηςς πολιτισμικής υπόστασης, της ιστορικότητας και της παράδοσης της ελληνικής τέχνης στο πέρασμα των χρόνων, διοργάνωσαν και παρουσιάζουν την έκθεση με θέμα «Χάρτινες Εικόνες» από τη συλλογή της Ντόρης Παπαστράτου.
Η τέχνη και η τεχνική των ορθόδοξων θρησκευτικών χαρακτικών εικόνων, των «χάρτινων εικόνων» όπως είναι γνωστότερες, τέχνη κατά βάση λαϊκή, γόνιμη και δημιουργική, αναδεικνύεται στη μακρόχρονη εξελικτική της πορεία ως πηγή ζωοδόχος της πνευματικής και πολιτιστικής υπόστασης της ίδιας της Ορθοδοξίας, μια πραγματική δοξολογία του ανθρώπου και των έργων του. […]
(από τον πρόλογο της Ντίνας Αδαμοπούλου, Προϊσταμένη ΓΑΚ / Ι.Α.Μ. Ύδρας)

Συγγραφέας : Τούρτα Αναστασία, Χονδρογιάννης Σταμάτης Κ.
Μεταφραστής : Hardy David A.
Φωτογράφος : Σκιαδαρέσης Μάκης, Ζουμπουρτικούδης Σταμάτης
Εκδότης : Υπουργείο Πολιτισμού. Μουσείο Βυζαντινού ΠολιτισμούΙστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-86447-9-8
Σελίδες : 84
Σχήμα : 23χ24

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.