Φύλο μετανάστευση διαπολιτισμικότητα

Περιγραφή
Τα κεφάλαια του συλλογικού τόμου βασίζονται σε πρωτότυπες εμπειρικές έρευνες που διερευνούν τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο φύλο, τη μετανάστευση και τις διαπολιτισμικές σχέσεις σε έξι θεματικά πεδία: τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ανάπτυξη της γειτονιάς και τα κινήματα της πόλης, τη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας μέσω του κινηματογράφου, τη βία κατά των γυναικών και την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, τις θρησκευτικές πρακτικές καθώς επίσης τους μεικτούς γάμους και τις δια-εθνικές οικογένειες.
Οι εμπειρικές έρευνες που παρουσιάζονται στον παρόντα τόμο πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος GeMIC (Gender, Migration and Intercultural Inter action) που διεξήχθη σε άλλες επτά χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Μακεδονία και Τουρκία) (www.gemic.eu). Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την Έρευνα της Ε.Ε.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Βαΐου Ντίνα, Ζαββού Αλεξάνδρα, Καββαδία Άννη, Καμπούρη Νέλλη, Λαφαζάνη Όλγα, Λυκογιάννη Ρούλη, Παραδείση Μαρία, Στρατηγάκη Μαρία, Χατζόπουλος Παύλος
Επιμελητής: Ζαββού Αλεξάνδρα, Καμπούρη Νέλλη, Στρατηγάκη Μαρία
Εκδότης: Νήσος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-9535-67-4
Σελίδες: 240
Κατηγορίες: Κοινωνικές επιστήμες, Μετανάστευση
Σειρές: Υλικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.40 €