Φύλο και δημοσιογραφία στην Ελλάδα

Περιγραφή
Η δυναμική είσοδος των Ελληνίδων στην αγορά εργασίας δεν σημαδεύτηκε αντίστοιχα από ίση αντιμετώπιση και μεταχείριση σε σύγκριση με τους άνδρες. Οι γυναίκες εργαζόμενες στην Ελλάδα έρχονται αντιμέτωπες με τη «γυάλινη οροφή», με το αόρατο και αδιαπέραστο αυτό φράγμα, το οποίο συνδέεται με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις όσον αφορά τις ικανότητές τους για υψηλές θέσεις και εμποδίζει την επαγγελματική εξίσωσή τους με τους άνδρες και συνεπώς την ανέλιξή τους.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη έρευνα η οποία εστιάζεται στο χώρο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και τεκμηριώνει τις κατά φύλο επαγγελματικές ανισότητες. Με βάση το πρωτογενές υλικό που συλλέχθηκε από προσωπικές συνεντεύξεις με 250 δημοσιογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι ερευνήτριες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της «γυάλινης οροφής», αναζητούν τους λόγους ύπαρξής της και εξετάζουν τις απόψεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα πρότυπα των φύλων όπως προβάλλονται από τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και από την εικόνα των ίδιων των δημοσιογράφων.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτότυπη έρευνα που αποτυπώνει εκ των ένδον τις επαγγελματικές κατά φύλο ανισότητες στο χώρο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Κυριαζή Νότα, Κυριαζή Στέλλα, Νασιώκα Κατερίνα, Πασχαλίδου Δήμητρα
Υπεύθυνος Σειράς : Κυριαζή Νότα
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-19-0316-Χ
Σελίδες : 187
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Κοινωνιολογία, Δημοσιογραφία
Σειρές : Θεωρία και Έρευνα στην Κοινωνιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.