Φόνος στην πύλη του Θεού

Περιγραφή
Όταν ένας ιερέας πεθαίνει μυστηριωδώς, πέφτοντας από την κορφή ενός αγάλματος του Τουταγχαμών, πολλοί θεωρούν το θάνατο οιωνό για τον νεαρό Φαραώ και τη βασιλεία του. Οι Χετταίοι βρίσκονται στις πύλες της Αιγύπτου και οι εχθροί του νεκρού Φαραώ Ακενατών έχουν στρέψει το μένος τους εναντίον του δεκατετράχρονου Τουταγχαμών. Πίσω απ’ τη χλιδή της αυλής στις Θήβες κρύβεται δόλος, κακία και έγκλημα. Ούτε ο άρχοντας Μερέν, τα Μάτια και τ’ Αυτιά του ζωντανού Θεού, δεν μπορεί ν’ ανακαλύψει τους δολοπλόκους.
Η Λίντα Ρόμπινσον ξαναζωντανεύει τις Θήβες, την αρχαία αιγυπτιακή πόλη, περιγράφοντας τους χαρακτήρες, τα ενδύματα, τα χρυσά κοσμήματα, την ίντριγκα, ως και τις μυρωδιές της ερήμου. Η βαθιά γνώση της εποχής προσδίδει αυθεντικότητα στο ιστορικό πλαίσιο.Η Lynda S. Robinson απέκτησε διδακτορικό ανθρωπολογίας, με ειδίκευση στην αρχαιολογία, απ’ το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Εργάστηκε στο αντικείμενό της στη Μέση Ανατολή και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έπειτα από παρότρυνση του συζύγου της έγραψε το «Φόνος στο ναό του Άνουβη», που είναι το πρώτο από μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων μυστηρίου με φόντο την αρχαία Αίγυπτο.
Η πρώτη αυτή απόπειρα στέφθηκε μ’ επιτυχία. Έτσι συνεχίζει τη σειρά με ήρωα τον άρχοντα Μερέν με το «Φόνος στην πύλη του Θεού» και το «Φόνος στο εορταστικό συμπόσιο», καθώς και πολλά άλλα.
Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν διεθνή επιτυχία, αλλά και την αναγνώριση των Αιγυπτιολόγων, για την αυθεντική απεικόνιση της ζωής στην αρχαία Αίγυπτο. Έχει γράψει άλλα δώδεκα ιστορικά μυθιστορήματα, που εκτυλίσσονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, τα οποία υπογράφει ως Suzanne Robinson.
Ζει στο κεντρικό Τέξας.

Συγγραφέας : Robinson Lynda S.
Μεταφραστής : Κονταξάκη Αλεξάνδρα
Επιμελητής : Λοράνδος Λουκάς
Εκδότης : Λυχνάρι
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-517-284-4
Σελίδες : 300
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.